U Muzeju za umjetnost i obrt popusti za bivše hipike, čupavce, bitnike, rokere i studente iz ’68

Jelena Ratko
8. lipnja 2018.
Novosti
A- A+

Muzej za umjetnost i obrt u sklopu izložbe Šezdesete u Hrvatskoj – Mit i stvarnost, koja je u tijeku, pripremio je brojne programe koji su dostupni umirovljenicima po niskim cijenama. Na kreativnu radionicu, stignete otići već sutra ujutro.

Muzej za umjetnost i obrt poziva sve umirovljenike u organizirani grupni posjet izložbi Šezdesete u Hrvatskoj – Mit i stvarnost uz cijenu ulaznice od 15 kn te osigurava gratis stručno vodstvo po izložbi.

Grupne posjete (min. 10 osoba) moguće je najaviti na Info pultu Muzeja ili pozivom na broj telefona 01 48 82 125.

Osim toga, MUO poziva sve zainteresirane umirovljenike na programe koji će se u sklopu izložbe održavati sve do kraja rujna. Evo nekih koji bi mogli zanimati sve one nostalgične za najblistavijim desetljećem hrvatske povijesti.

Stručna vodstva i predavanja autora dionica izložbe

U četvrtak, 14. lipnja, održat će se predavanje na temu Industrijski dizajn, a vodit će ga Koraljka Vlajo. U šezdesetima, uređenje interijera postaje veoma popularno, pa će se ovdje vjerojatno raspravljati o novom industrijskom dizajnu proizašlom iz potrošačke orijentacije društva.

U utorak, 3. srpnja, tema predavanja Dunje Nekić bit će Fotografija šezdesetih, suvremenost tradicije. Fotografije Slavke Pavić i Mladena Tudora obilježile su desetljeće, a brojni fotografi Hrvatske svojim su radovima utjecali na svjetska strujanja u ovoj grani umjetnosti.

Zlatne godine u bratstvu i jedinstvu: Šezdesete - Mit ili stvarnost

U rujnu, slijedi nastavak. U četvrtak, 6. rujna, organizirano je stručno vodstvo kroz izložbu koji će voditi dr. sc. Zvonko Maković, a 18. rujna Hrvoje Horvat održat će predavanje o pop, rock i jazz glazbi šezdesetih.

Kreativne radionice

Sutra, 9. lipnja od 10 do 14 sati i iduće subote, 16. lipnja u isto vrijeme održavat će se cjelodnevne radionice Budimo realni, radimo nemoguće Pedagoškog odjela MUO. Radionice su prilagođene svim uzrastima, a posjetitelji mogu doći i otići kada žele. Prijava unaprijed nije potrebna. Radi se o otvorenom ateljeu inspiriranom pop-artom, op-artom, naivom, hippie stilom, profesorom Baltazarom…

Radionice će voditi Malina Zuccon Martić, Iva Novak i Marta Kuliš Aralica. Od 26. do 30. lipnja kreativne radionice provodit će se svakoga dana od 10 do 16 sati.

Radionice su besplatne uz kupljenu ulaznicu za izložbu. Kada jednom kupite ulaznicu, ulaz na sve radionice je slobodan – dakle, kartu je potrebno kupiti samo jedanput. Za penzionere, cijena ulaznice je 15 kuna.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap