Muškarac u centru Zagreba (74) tjerao bolesnu ženu (75) na prošnju

Josip Mihaljević
16. svibnja 2022.
Novosti
A- A+

Policija je kazneno prijavila 74-godišnjeg muškarca zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela trgovanja ljudima. Terete ga da je 75-godišnju bolesnu ženu u kolicima u centru Zagreba tjerao na prošnju. Kamere su ga uhvatile na djelu, a kada su ga novinari pitali zašto to radi, hladno je odgovorio da ima i gorih stvari.

slomljen kuk

Foto: Ilustracija | Pixabay

Nakon što je ‘Provjereno’ Nove TV prošloga tjedna objavilo prilog o 74-godišnjem muškarcu koji je bolesnu ženu u kolicima iskorištavao na način da ju tjera na prošnju, slučajem se pozabavila i zagrebačka policija. Kako se moglo vidjeti u prilogu ‘Provjerenog’, muškarac bi ženu ostavio na nekom od zagrebačkih trgova s naredbom da prosi te bi joj periodički uzimao novac. Dok je ona prosila, on bi pio u blizini.

Kamere su ga uhvatile na djelu, a objašnjenje mu zvuči nevjerojatno:

“To mi je žena. Ne iskorištavam ju, drugi ovi prolaze pa uzimaju od nje”, odgovorio je na pitanje zašto iskorištava nemoćnu ženu.

Prolaznici su za kamere potvrdili da se žena na Kvaternikovom trgu nalazi i po 14 sati dnevno.

“Oni tu cugaju, onda kad popiju sve, onda dođu tu po još malo love i cugaju dalje”, ispričao je konobar iz obližnjeg kafića.

Žena je objasnila kako ju na trg dovodi njoj nepoznat muškarac, a on je na pitanje zašto to radi odgovorio “ima i gorih stvari”. Policija ga sumnjiči za trgovanje ljudima, odnosno da je iskorištavanjem teškog zdravstvenog stanja te uporabom odnosa ovisnosti i nadzorom silio ženu na prošnju. Predan je pritvorskom nadzorniku, a protiv njega će se podići i kaznena prijava.

Što se tiče nesretne žene, policija je u suradnji s Centrom za socijalnu skrb pokrenula pružanje pomoći.

Copy link
Powered by Social Snap