Muškarac provaljivao u nogometne klubove. Krao kotlove za gulaš, sladolede, lopte…

Jasmina Grgurić Zanze
15. prosinca 2019.
Novosti
A- A+

Za poprilično bizarnu seriju krađa na zagrebačkom području odgovoran je 45-godišnji muškarac koji je neobična kriminalna djela činio na poticaj starijeg partnera u zločinu. Njihova su meta bili brojni seoski nogometni klubovi, ali i jedna veterinarska stanica. A krali su sve i svašta, od kotla za paprikaš preko sladoleda do lopte i kuhala za vodu.

Ilustracija: Unspash

Zagrebačka policija stala je na kraj uhodanom dvojcu kojeg smatraju krivim za čitav niz provala i krađa u – nogometne klubove po selima iz kojih su odnosili novac, kotlove za paprikaš, sladoled, nogometne lopte… Za čak 14 takvih kaznenih djela sumnjiče 45-godišnjaka, ali i njegova 54-godišnjeg pomagača koji je bio mozak cijele operacije.

krađa
Ovih 6 proizvoda se najčešće krade po hrvatskim supermarketima

“Sumnja se da je 45-godišnjak u rujnu počinio više provala u nogometne klubove u Donjem Stupniku, u mjestu Žabnica, Donjoj Bistri, Brdovcu, u mjestu Gaj, u mjestu Velika Ostrna, u mjestu Banovo, Botincu te u veterinarsku stanicu u Lonjici. Sumnja se da je pokušao provaliti u trgovinu u Rakovcu te u župni ured na Trgu sv. Klare u Zagrebu” – izvijestila je ovih dana Policijska uprava zagrebačka.

Teretnim automobilom, kojeg je prethodno iznajmio, dolazio bi u blizinu objekta u koji je provalio i potom otuđivao razne stvari; metalni sef s novcem, monitor, pisač, tonere, zvučnik, kotao za paprikaš, plinsku bocu, kosilice, razni alat, sokove, televizor, sladolede, novac, nogometnu loptu te kuhalo.

Na sve ga je navodno poticao 54-godišnjak, uputivši ga u rent-a-car u kojem će iznajmiti vozilo i pokazavši mu u koji objekt treba provaliti i koje predmete treba otuđiti. Isto tako, sumnja se da je 45-godišnjak nakon svake provale teretni automobil predao 54-godišnjaku, zajedno s otuđenim predmetima koje je ovaj prodao, a novac potom podijelio s 45-godišnjakom.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap