Muke po južini: Evo kakvo nas raspoloženje očekuje do kraja tjedna

Jasmina Grgurić
30. listopada 2018.
Novosti
A- A+

S južinom dolaze razne boljke, a promjenama vremena posebno su podložne starije osobe koje se ovih dana žale na glavobolju, kostobolju, ali i razdražljivost. Utjecaj vremenskih prilika na opće stanje čovjekova organizma dokazala je i znanost. Jedan od bitnih faktora je i raspoloženje, stoga pogledajte kakvo će ono biti narednih dana u cijeloj Hrvatskoj.

Meteoropatima se preporuča izlazak u prirodu Foto: Pixabay

Opasno vrijeme, uzrokovano snažnim južnim vjetrom, nakon jučerašnjeg vrhunca i danas se nastavlja u većini krajeva Hrvatske. Pošteđena je jedino “zelena” Slavonija, dok je Jadran obojen u opasnu narančastu boju. Svuda drugdje vlada potencijalna opasnost. No, južina sa sobom ne nosi samo promjenu vremena, nego i raspoloženja.

Kada je o biometeorološkoj prognozi riječ, na karti Lijepe naše slika je ujednačena i ne osobito vesela. Ako je vjerovati Državnom hidrometeorološkom zavodu, neraspoloženje će nas pratiti i u narednim danima pa tako i za blagdan Svih Svetih sve do kraja tjedna.

“Iako će i dalje prevladavati nepovoljan vremenski utjecaj, u drugom dijelu dana je moguće njegovo slabljenje. Stoga će i tegobe od kojih su meteoropati i kronični bolesnici patili malo popuštati. Očekuje se blago poboljšanje općeg stanja. Na srednjem i južnom Jadranu će biometeorološke prilike biti nepovoljnije nego u ostatku zemlje, pa će i tegobe biti jače izražene” – današnja je biometeorološka prognoza DHMZ-a u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

“Raspoloženje” Hrvatske na današnji dan Foto: DHMZ

Već sutra prilike će iznova biti nepovoljne, zbog čega se kod meteoropata i kroničnih bolesnika mogu očekivati umjerene poteškoće. Na blagdan Svih Svetih kod vrlo osjetljivih ljudi moguća je nesanica te bolovi na mjestima ranijih ozljeda. Kod kroničnih bolesnika očekuju se umjerene tegobe. U petak, nepovoljan vremenski utjecaj na raspoloženje i stanje organizma će slabiti pa se očekuje smanjenje tegoba i poboljšanje.

Vrijeme bi trebalo biti sunčano i umjereno oblačno sve do četvrtka navečer, odnosno petka ujutro kada nas čeka kiša.

 

Muke po južini: Evo kakvo nas raspoloženje očekuje do kraja tjedna
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap