Mreža potrošača Hrvatske: “Kada vidite HRT-ovog kontrolora pozovite policiju!”

Josip Mihaljević
20. studenoga 2019.
Novosti
A- A+

Mreža potrošača Hrvatske pozvala je sve građane u srijedu da se odupru HRT-ovoj bahatosti pri obavljanju provjere plaćanja HRT-ove pristrojbe. Kazali su da HRT u tom procesu krši zakone, a građanima savjetovali da zovu policiju ako u svojoj zgradi ili pred kućama uoče kontrolore.

hrt prisavlje

Foto: Youtube screenshot

Mreža potrošača Hrvatske kazala je danas da kontrolori HRT-a pri obavljanju provjere plaćanja pristrojbe krše zakone, a građane su pozvali da pozovu policiju ako uoče kontrolora u svojoj zgradi ili pred kućom, piše N1.

“Savjetujemo i pozivamo sve potrošače da se uključimo zajedno u borbu protiv bahatosti HRT-a, a ako vidimo kontrolora u zgradama da pozovemo policiju, tj. da se prema toj nepozvanoj osobi odnosimo kao potenacijalnom teroristu na privatnom posjedu”, poručili su iz Mreže potrošača Hrvatske.

U obrazloženju navode kako kontrolori HRT-a u obavljanju svog posla krše niz zakonskih odredbi o poštivanju

Nemate DVB-T2 HEVC? Počnite štedjeti, jer ćete ga od 1. srpnja morati imati!

privatnog vlasništva, ali i Ustav RH.

“Ustavom i drugim pozitivnim zakonima privatno vlasništvo je zaštićeno, a dom je nepovrediv. Kontrolor HRT-a ne može doći i kucati na vrata, jer je i stambena zgrada privatno vlasništvo”, priopćili su iz Mreže potrošača.

Pozvali su se na brojna iskustva građana koji su ponašanje HRT-ovih inkasatora nazvali bahatim i uvredljivim, ali i da koriste metode zastrašivanja, posebice kod ugroženih kategorija potrošača koji možda ne znaju svoja prava.

“Za ulazak u zgradu kontrolor HRT-a treba sudski nalog, a kucanje na vrata je uznemirivanje stanara”, zaključili su iz Mreže potrošača Hrvatske.

Mreža potrošača Hrvatske je neprofitni, nestranački i nevladin savez udruga utemeljen od strane zainteresiranih udruga za zaštitu potrošača, kao i udruga koje se u svojim programima bave problemima zaštite potrošača i zaštitom ljudskih prava.

Mreža potrošača Hrvatske: “Kada vidite HRT-ovog kontrolora pozovite policiju!”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap