Mladić na rivi pronašao 3.000 kuna, ali i 63-godišnjaka koji ih je izgubio

Jasmina Grgurić
21. lipnja 2021.
Novosti
A- A+

Za priču koja ulijeva nadu u ljudsku nesebičnost i dobrotu zaslužan je 33-godišnjak iz Makarske. On je, naime, na rivi pronašao svežanj od 3.000 kuna, no ni u jednom trenutku nije pomislio zadržati novac. Čak štoviše, krenuo je u potragu za vlasnikom kako bi mu vratio izgubljeno i našao ga. Jer to je, kaže, mogla biti nečija mirovina.

Foto: Mirovina.hr

Marin Puharić, 33-godišnji inženjer nautike, nasred rive pronašao je svežanj od 3.000 kuna. Novac je pripadao 63-godišnjem budućem umirovljenik Vojku Nikoliću, no mladić u tom trenutku to nije mogao znati pa se bacio u potragu za vlasnikom izgubljenog novca. On je pak novac podigao ujutro kako bi njime platio zastale račune u Pošti. No, novac mu je u međuvremenu ispao iz džepa u koji je posegnuo za mobitelom.

Obojica su mislila da je u pitanju neki trik

Srećom, tim je putem na biciklu toga jutra prošao pošteni Marin. Podigao je novac i sa svežnjem u rukama krenuo od jednog do drugog čovjeka u blizini, tražeći tko ga je izgubio. Među njima je bio i Vojko, ali on tada uopće nije bio svjestan da mu nešto nedostaje.

Umirovljeniku na tržnici ukrali novčanik u kojemu je bila cijela mirovina!

“Marina do tada nikada nisam vidio niti sam ga poznavao, a kada sam novac predignuo u banci, zamotao sam ga u rolu i stavio ga u džepić hlača pa sam krenuo u šetnju i fast food na Marineti. Onda sam se zamislio jer nisam znao hoću li prošetati malo dalje ili ću negdje na kavu, a prije toga sam koristio mobitel koji se nalazio u džepu zajedno s novcem.

Tada je Marin naišao biciklom pored mene i gledao je, malo se nasmiješio i vjerojatno mu je bilo čudno zašto sam stao nasred rive, a ja se mislio gdje ću sada otići. Onda se vratio biciklom do mene i upitao me je li sve u redu pa sam mislio da me zeza” – ispričao je za Slobodnu Dalmaciju Nikolić.

Marin je pak mislio da je u pitanju nekakva skrivena kamera.

“To je mogla biti nečija mirovina ili plaća”

Umirovljenica Ljubica izgubila novčanik, no na pravom mjestu našla se Dragica

“Prvo sam mislio da je skrivena kamera, jer su u zavežljaju bile dvije novčanice od tisuću kuna i novčanice od 200 kuna. Tada sam shvatio da nema skrivene kamere, već da je novac netko izgubio, a na kornižu je bilo pet osoba – tri koje su išle u jednom smjeru i dvije koje su išle u drugom, što znači da je netko od tih petero ljudi izgubio novac. Tako sam išao od jednog do drugog čovjeka i pitao ih traže li išta i svi su odgovorili da nisu.

Treći čovjek bio je barba Vojko, koji mi je djelovao izgubljen pa sam ga upitao traži li nešto, na što mi je odgovorio da ne zna te da je stao i razmišlja” – pojasnio je Marin.

Tek kada mu je drugi put prošao, shvatio je da je izgubio novac i sam rekao o kojem se iznosu radi pa je Marin vrlo dobro u tom trenutku znao da je on vlasnik.

“Kada sam mu dao novac, nastupila je tišina od 10 sekundi pa me Vojko upitao jesam li ja njegov anđeo čuvar… Mene te tri tisuće kuna ne bi usrećilo, a i tako sam odgojen, to je možda mogla biti nečija mirovina ili plaća. Ali tako sam sretan što sam u cijeloj toj zbrci pronašao vlasnika novca” – kazao je pošteni mladić za Slobodnu.

Vojko mu je ponudio nagradu ili odlazak na ručak, što je Marin odbio pa su na koncu otišli na kavu i raspričali se.

Mladić na rivi pronašao 3.000 kuna, ali i 63-godišnjaka koji ih je izgubio
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap