Mladen Grdović tužio vlastitu kćer: Tvrdi da mu je alimentacija viša od mirovine

Milan Dalmacija
2. studenoga 2022.
Novosti
A- A+

Pjevač Mladen Grdović tužio je svoju kćer jer joj mora plaćati 3.750 kuna alimentacije, iako mu je mirovina 2.895,57 kuna. Sud mu je smanjio alimentaciju na 1.000 kuna, na temelju nepotpunih podataka, jer Grdović nije dostavio iznos tantijema i honorara za nastupe, kojih je samo ove godine bilo više od 20.

Mladen Grdović | Foto: Facebook/Mladen Grdović

Popularni pjevač, 64-godišnji Mladen Grdović odlučio je tužiti vlastitu kćer Saru zbog alimentacije. Jedva punoljetna Sara do listopada je primala 3.750 kuna alimentacije, s obzirom na to da je Grdovićeva jedina kćer, rođena u izvanbračnoj aferi. No, Općinski sud u Zadru je temeljem Grdovićevih dokaza, donio presudu kojom se alimentacija smanjuje na 1.000 kuna.

Tečaj €/kn: 7,53450

– Umjesto iznosa od 3.750 kuna, koji je bio utvrđen na sudu u Zadru od 14. svibnja 2019. godine, doprinosi iznos od 1.000 kuna počevši od 10. listopada 2021. godine i nadalje dok za to budu postojali zakonski uvjeti, uz zateznu kamatu tekuću od dospijeća svakog pojedinog novčanog iznosa 10. u mjesecu pa do isplate, sve u roku od 15 dana, stoji u presudi Općinskog suda u Zadru.

Nema novca, a odradio 20 nastupa

Tužbu je Grdović podnio u svibnju iz dva razloga. Njegova je kćer tad postala punoljetna, on je na sudu izjavio čak i da je viđena kako radi, ali i zato što on “nema” više novca, jer je u 2020. otišao u prijevremenu starosnu mirovinu koja mu iznosi 2.895,57 kuna, piše 24sata.

Umirovljenik osuđen zbog neplaćanja alimentacije: Dužan skoro pola milijuna kuna za "svoje" dijete

Dodao je da zbog epidemije koronavirusa nije imao nastupe te da je zbog brakorazvodne parnice ostao i bez dijela imovine. Istaknuo je i da je lošeg zdravlja.

No, od početka ove godine je odradio više od 20 nastupa, od kojih su neki bili i u Torontu. Dakle, nastupa više od jednom mjesečno, ali podatke o tantijemima koje zaradi od ZAMP-a te honorarima od nastupa, sudu nije dostavio. Ranije se, pišu 24sata, hvalio kako godišnje na taj način zaradio oko 100.000 kuna.

Nije podnio sve dokaze

Ovršnim zakonom tantijemi i naknade za javne nastupe nisu izuzete od ovrha, niti kao drugi dohotci, osim po posebnim propisima. Nije poznato pripadaju li Grdovićevi tantijemi posebnim propisima. No, sve ovisi o tome je li Grdović sudu podnio zakonom propisanu javnu ispravu kojom dokazuje da su mu tantijemi jedini stalni dohodak.

Tako je sud, očito bez svih dokaza, odlučio smanjiti iznos alimentacije na njegovu mirovinu. Kćer nije na sudu išla pobijati navode o njegovim novčanim primanjima.

Mladen Grdović tužio vlastitu kćer: Tvrdi da mu je alimentacija viša od mirovine
Popularno
Tečaj €/kn: 7,53450
Share via
Copy link
Powered by Social Snap