Mislili su da je mrtav, a 80-godišnji planinar se pojavio na konferenciji za medije o njegovom nestanku

Josip Mihaljević
9. rujna 2020.
Istaknuto
A- A+

Potraga za 80-godišnjim umirovljenikom trajala je tri dana, nakon što se odvojio od skupine s kojima je planinario, ali je priča ipak dobila sretni završetak. Baš kad su službe spašavanja i policija planirale održati konferenciju za medije jer je za umirovljenikom tragalo više od 60 stručnjaka.

pensioner

Foto: Youtube screenshot

Harry Harvey (80) planinario je proteklog vikenda, kada se zbog oluje odvojio od ostatka ekipe, piše dailymail.co.uk. Njegov nestanak je službeno prijavljen u subotu, a mobilizirano je preko 60 stručnjaka koji su ga pokušavali pronaći, kao i helikopteri, psi tragači, no bez većih uspjeha.

Obitelj i prijatelji bili su u očaju, a nakon tri dana nadu su počeli gubiti i službe spašavanja koje su u jednom planinarskom domu organizirali konferenciju za medije kako bi javili da ga nisu pronašli.

U tom je trenutku vitalni umirovljenik stigao baš na lokaciju gdje se održava konferencija za medije, imao je samo posjekotinu na čelu koju je sam “riješio”. Odmah je nazvao ženu kako bi joj rekao da se ne brine, a ostatak priče je ispričao okupljenim novinarima.

Jeo grah iz konzerve tri dana

umirovljenik

Forbes: Četiri dirljiva pitanja koja se pitaju muškarci u mirovini

Umirovljenik je novinarima ispričao da je proveo tri grandiozna dana u planinama, okružen maglom i da niti u jednom trenutku nije bio u opasnosti.

“Nisam htio da se sve ovo dogodi, ali ja sam imao dosta dobra tri dana kampiranja. Bio sam sam samcat. Jedino sam bio zabrinut zbog nedostatka hrane jer imam vraški apetit”, kazao je umirovljenik.

Od ostatka planinarske ekipe ga je razdvojila neugodna tuča i oluja zbog koje se morao skloniti. Čak je ispričao da je vidio helikoptere, ali da nije pretpostavio da traže baš njega.

“Da sam znao da ste digli ovakvu frku sam bi se vratio kući. Nije moj stil izazivati ovakve scene. Samo sam se u jednom trenutku uplašio pa sam koristio svoju zviždaljku, ali nitko me nije čuo”, kazao je umirovljenik.

Zaradio ozljedu na glavi koju je sam “riješio”

Umirovljenica (86) jedva hoda i ne može do mirovine, a banka ju traži da osobno dođe po karticu

U jednom trenutku je prelazio most ispod kojeg teče potok gdje je zapeo i udario se po sred glave. Srećom, imao je pribor za prvu pomoć i sam si je pružio hitnu pomoć.

Njegova djeca Phil i Naomi su također bili u lovačkom domu gdje se održavala presica, držali su se za ruke i slušali njegovu priču.

“Mi definitivno nismo imali isto iskustvo tijekom ova tri dana kao naš tata. Ovo je bila čista muka”, kazao je sin Phil.

Kćer se našalila i kazala kako umirovljenik sada ide u kaznu jer je obitelj prošla kroz veliki stres.

Službe bi vjerojatno odustale od potrage, a slučajno ga pronašla fotografkinja

Vježbe uz pomoć kojih Vaše pamćenje nikada neće "zahrđati"

Službe su u trećem danu nakon više mobiliziranih jedinica, helikoptera i pasa tragača polako gubile nadu.

Peter Roe iz gorske službe spašavanja kazao je medijima da su izgubili nadu da će umirovljenika pronaći živog.

Umirovljenika je pak živog i zdravog pronašla slučajna fotografkinja Annette Pyrah koja je išla fotografirati divljinu. Kako su sve lokalne vijesti puna tri dana govorile o izgubljenom starijem čovjeku, prišla mu je i upitala ga: “Jesi li ti Harry?”. Kada je rekao da je, Annette je počela plakati od sreće i objasnila mu da ga velika skupina ljudi traži već tri dana.

Zatim su se zajedno zaputili prema lovačkom domu gdje ga je dočekala policija, ali i novinari kojima je ispričao svoje pustolovine.