Mirovinsko objavilo kada će isplatiti mirovine u kolovozu!

Jasmina Grgurić Zanze
4. kolovoza 2020.
Novosti
A- A+

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje mirovine isplaćuje oko desetog dana u mjesecu, ovisno o vikendu. Otkako je proglašena pandemija koronavirusa, isplate posljednjih mjeseci počinju nekoliko dana ranije, a tako će biti i sada pa će svoje penzije umirovljenici dobiti prije vikenda.

Novac foto: Marko Matijević|mirovina.hr

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje objavio je danas da će mirovine u kolovozu za srpanj isplatiti prije vikenda. Isplata počinje u petak!

“U petak, 7. kolovoza 2020. počinje isplata mirovina za srpanj 2020. korisnicima računa otvorenih u poslovnim bankama. Dodatne informacije mogu se dobiti radnim danom od 8 do 16 sati i na infotelefonima Zavoda 01/ 45 95 011 i 01/ 45 95 022 i na internetskoj stranici Zavoda – www.mirovinsko.hr” – objavili su iz HZMO-a.

Svaka banka mirovine isplaćuje ovisno o vlastitoj poslovnoj politici pa ih tako neki umirovljenici počinju dobivati već od prvog dana u mjesecu. Ipak, najveće gužve pred bankama možemo očekivati u petak. Valja podsjetiti da su i dalje na snazi epidemiološke preporuke i mjere, pri čemu je važno paziti na fizičku udaljenost i nošenje maski.

umirovljenica
Za 35 godina staža dobila 1.860 kuna mirovine: "Osjećala sam se jadno i poniženo"

Podsjetimo, Hrvatska ima 1,14 milijuna osoba (u zemlji i inozemstvu) umirovljenih prema općim propisima te 1,24 milijuna ukupno s “povlaštenim” mirovinama. Prosječna mirovina iznosi 2.524 kune, pri čemu velika većina prima manje od toga iznosa, što je ujedno i ispod granice siromaštva u Hrvatskoj.

Najniža mirovina, odnosno ona temeljena samo na godinama radnog staža, ali ne i na visini plaće, iznosi u prosjeku svega 1.693 kune koliko prima više od 260.000 građana. Gotovo 220.000 građana je u obiteljskoj mirovini od samo 2.061 kunu u prosjeku. Invalidskih mirovina je oko 110 tisuća i iznose prosječno nekoliko kuna manje od obiteljskih.

Mirovinsko objavilo kada će isplatiti mirovine u kolovozu!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap