Mirovinsko objavilo kada će isplatiti mirovine u svibnju

Jasmina Grgurić
4. svibnja 2021.
Novosti
A- A+

Travanj je umirovljenicima donio 0,56 posto veće mirovine za ožujak sa zaostacima za siječanj i veljaču, što je rezultat prvog polugodišnjeg usklađivanja prema promjenama prosječne plaće i potrošačkih cijena. Kako je prošloga mjeseca povišica bila “trostruka” svibanjska će se mirovina činiti nižom za oko jedan posto. No, dobra je vijest da na nju nećemo morati čekati do ponedjeljka.

Foto: Pexels

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje objavio je da će mirovine za travanj isplatiti već u petak, 7. svibnja. Iako neki korisnici računa u pojedinim bankama umirovljenička primanja dobivaju već od prvog dana u mjesecu, većina će se ipak morati još malo strpjeti.

Mirovine u travnju porasle samo 12 kuna nakon usklađivanja, većina dobila manje!

Mirovine su u odnosu na prošli mjesec veće u prosjeku za oko 12 kuna, odnosno pojedinačno za 0,56 posto. Umirovljenici su u travnju uz mirovine za ožujak dobili i zaostatke za siječanj i  veljaču. No, umjesto “trostruke” povišice sada im stiže ona redovna mjesečna pa će se primanja činiti manja za oko jedan posto.

Dodatne informacije mogu se dobiti radnim danom od 8 do 16 sati na infotelefonima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje 01/ 45 95 011 i 01/ 45 95 022 i na internetskoj stranici www.mirovinsko.hr.

Mirovinsko objavilo kada će isplatiti mirovine u svibnju
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap