Ministar Pavić u zadnjim danima mandata na račun Ministarstva kupovao skupe parfeme, vino i dezodoranse

Josip Mihaljević
22. srpnja 2020.
Novosti
A- A+

Bivši ministar rada i mirovinskog sustava, a uskoro i bivši ministar regionalnog razvoja i EU fondova Marko Pavić u zadnjim je tjednima mandata kupovao skupe parfeme, podosta butelja vina i dezodoranse na račun Ministarstva. Ukupno je spiskao 7.071 kunu, stvari je kupio preko svoje kartice i onda tražio da mu Ministarstvo refundira novac.

Snimak zaslona HRT

Telegram.hr danas je objavio ekskluzivu o Marku Paviću, HDZ-ovom ministru regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Prema dokumentima kojima raspolaže Telegram, Pavić je nedavno vlastito kreditnom karticom kupovao skupe parfeme, podosta butelja vina i dezodoranse, da bi kasnije od Ministarstva kojem je na čelu tražio da mu se refundira trošak.

Glavni tajnik u uskoro bivšem Pavićevom ministarstvu Zlatko Ilak prošloga je tjedna u najmanje dva navrata poslao molbu Upravi za financije i informacijsko-telekomunikacijske sustave i Sektoru za financijsko planiranje, upravljanje troškovima i kontrolu za refundaciju troška reprezentacije da na tekući račun Marka Pavića uplati 7.071,59 lipa koliko je Pavić potrošio na parfeme, vino i dezodorans.

Prema dokumentima s kojima raspolaže Telegram, Pavić je prvo u jednoj od prodavaonica Müllera kupio dezodorans marke Hugo Boss i dvije bočice toaletne vode iste marke za što je platio 1.213 kuna. Pola sata kasnije, opet u Müllerovoj trgovini, potrošio je 1.595,70 kuna – kolonjsku vodicu marke Calvin Klein i dva muška parfema.

Idućeg dana ujutro u Vrutku je kupio 18 boca iločkog traminca, šest butelja Dingača i 12 boca Postupa što je platio 2.542 kune. U utorak je kupio olovku koja košta 440 kuna te još jednu olovku koja košta 824 kune, kao i rezervno punjenje za te olovke. U toj je trgovini potrošio 1.720 kuna. Dok je bio ministar rada, Pavić je često znao istaknuti da mu baka ima mirovinu od 1.800 kuna. A on toliko potroši na olovke!

Tvrdi da je to poklon za EU ministre

Telegram je pokušao kontaktirati Pavića, kao i glasnogovornicu ministarstva, a do njega su malo teže došli u ponedjeljak poslijepodne. Glasnogovornica Renata Škalabrin kazala je kako se iznos od 7.071,59 kuna odnosi na trošak protokolarnih darova za ministre i predstavnike država članica EU-a zaduženih za Kohezijsku politiku, predstavnike Europske komisije i Europskog parlamenta s kojima je Ministarstvo usko surađivalo tijekom predsjedanja Vijećem EU-a.

“S obzirom na pandemiju Covid-19 sastanci koji su se trebali održati u Zagrebu održani su virtualnim putem pa protokolarne darove dostavljamo diplomatskim putem i poštom. Ministru su refundirani troškovi jer ne koristi službenu karticu”, odgovorila je glasnogovornica Telegramu.

Telegram je Ministarstvu uputio pitanje kojim su to EU ministrima kupovali dezodoranse parfeme, kako su odlučili tko će što dobiti, ali nisu dobili dogovor.

Glasnogovornik Vlade Marko Milić nije htio komentirati slučaj.

Pavić: Ja sam nadopunio poklone, htio sam dati “osobni touch”

Pavić je danas postao saborski zastupnik, a novinari N1 televizije su ga pitali o tim neobičnim poklonima.

“S obzirom na to da najviša razina nije sudjelovala na konferenciji u Zagrebu, mi smo odlučili poslati poklone poštom. Ja sam se osobno htio zahvaliti svima koji su sudjelovali”, kazao je Pavić.

Objasnio je kako su svi EU ministri dobili poklon, no da on za 5 ili 6 ministara osobno nadopunio poklone, odnosno da je “htio dati jedan osobni touch” poklonima.  Dodao je kako nije imao kreditnu karticu Ministarstva, da je poklone kupovao osobno i da ih nije refundirao na privatni račun.

 

Ministar Pavić u zadnjim danima mandata na račun Ministarstva kupovao skupe parfeme, vino i dezodoranse
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap