Ukidaju se plastične vrećice: Vraćaju li se cekeri u modu?

Josip Mihaljević
29. prosinca 2021.
Novosti
A- A+

Plastične vrećice od 15 do 50 mikrona uskoro u Hrvatskoj izlaze iz uporabe. Kako je najavio ministar Tomislav Ćorić, i drugi će se tipovi plastičnih vrećica polako povlačiti.

vrecica

Foto: Pixabay

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić najavio je ovoga tjedna kako se plastične vrećice debljine od 15 do 50 mikrona povlače iz uporabe počevši od  1. siječnja 2022. godine, piše N1.

No, to je tek početak jer će i drugi tipovi plastičnih vrećica u nadolazećem razdoblju polako ići u zaborav.

“U idućem razdoblju, kako vrijeme bude odmicalo, i drugi će se tipovi vrećica polako povlačiti. U ovom trenutku to još nije slučaj, ovo je prvi korak”, kazao je ministar novinarima.

Radi se o poštivanju europske direktive koja datira iz 2015. godine koja ide u smjeru smanjene uporabe plastike. Ministar je konferenciju za medije iskoristio da ispromovira korištenje višekratnih, odnosno platnenih i papirnatih vrećica. U prijevodu – cekeri se vraćaju u modu.

Dio javnosti je kritizirao ovu novinu, a ministar je kazao kako ljudi koji se bave proizvodnjom ovakvih vrećica već dvije godine znaju da se ide u smjeru njihova ukidanja.

Ukidaju se plastične vrećice: Vraćaju li se cekeri u modu?
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap