Milanović o cijepljenju: “Misli na sebe, ne na druge. Zaštiti sebe, dalje od toga ne možemo”

Jasmina Grgurić Zanze
20. srpnja 2021.
Novosti
A- A+

Obilazeći proizvodne pogone Varteksa u Varaždinu, predsjednik RH Zoran Milanović komentirao je i situaciju s koronavirusom, mjerama i cijepljenjem. Građanima je pritom poručio da se cijepe prvenstveno kako bi zaštitili sebe. Smatra da smo zaštitili starije osobe te da restrikcije uskoro treba ukinuti.

milanović

Foto: Zoran Milanović | Youtube screenshot

Predsjednik Zoran Milanović danas je, obilazeći proizvodne pogone Varteksa u Varaždinu, komentirao između ostalog i situaciju s pandemijom, cijepljenjem i mjerama.

Ne shvaća strah od cjepiva, ali ni prijetnje Vlade restrikcijama.

“U Hrvatsku se prelijeva histerija iz drugih država. Strah od cjepiva je jedno od značajnijih posrnuća ljudske pameti. Kako idemo jugoistočnije, tako se manje ljudi cijepi. Ljudi, cijepite se. Od struke slušamo svašta i ništa. Što idete istočnije, to je veća skepsa. Hrvatska nije ni najbolja ni najgora, sasvim dobro stojimo. Poruka svima – uzmite cjepivo. A prijetnje vlade – baš me zanima kako to misle postići” – rekao je Milanović, piše Index.

Predsjednik smatra da smo zaštitili starije te da restrikcije uskoro treba ukinuti.

Njegovateljica brine o starijoj ženskoj osobi
Umirovljenici podijeljeni oko obaveznog cijepljenja u domovima za starije

“Zaštitili smo starije ljude. I ako ne dođe do novog virusa, mi smo zaštićeni. Onaj tko se ne želi cijepiti, zašto bi on bio problem za mene ili za vas? Zašto bih ja njemu rekao da se on više ne može liječiti? Ja sam rekao prije Nove godine, onog trena kad bude više cjepiva nego zainteresiranih – gotovo. Nema više restrikcija. Dajmo tom trenutku još 30 dana. Nakon sezone, da nam nadobudni pametnjakovići ne govore da smo divljaci. To je nekakva izlazna procedura i nakon toga gotovo”, kaže Milanović.

Dao je i svoju poruku građanima u vezi cjepiva.

“Sve što mogu reći je – daj cijepi se”… “Misli na sebe, ne na druge. Zaštiti sebe, dalje od toga ne možemo” – zaključio je predsjednik Zoran Milanović.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap