Milanović baš ne voli “babe”. Puhovski mu poručio da ima viška vremena!

Jasmina Grgurić Zanze
9. veljače 2021.
Novosti
A- A+

Zoran Milanović opet je razbuktao višednevni javni diskurs samo onako kako on to zna, u maniri uličnog frajera više nego državnika. Ovoga su se puta u njegovu fokusu našle “Babe”. Babama se nije svidjelo kako se predsjednik izražava o žrtvama seksualnog nasilja, a njega pak nije zadivila njihova borba za prava nekih tamo holivudskih diva. U sve se ponovno umiješao i analitičar Žarko Puhovski, nedavna Milanovićeva meta, rekavši da predsjednik ima previše slobodnog vremena, dok se aktivistica Sanja Sarnavka pak ne može načuditi ženama koje obožavaju Milanovića i u njemu vide alfa mužjaka…

milanović

Foto: Zoran Milanović | Youtube screenshot

Predsjednik Zoran Milanović iznova je užario javni diskurs kojim već danima potpiruje raspravu i izaziva reakcije, a ovoga puta ne štedi babe. Ne babe kao umirovljenice, nego Udrugu B.A.B.E. za čiji naziv već kaže kako je “glup i neduhovit”. Ukratko, novinari su ga još u petak pitali što kaže na aktualizirane slučajeve seksualnog uznemiravanja među glumicama, na zagrebačkom Sveučilištu te puno šire.

“Nije isto ako je netko razmažena zvijezda pa se nakon 30 godina sjeti nekih stvari nakon što mu je bankovni račun prsnuo kao jodna voda u Sisku ili to radi i govori neka djevojka ili žena koja pokušava probiti put do svoje sretne zvijezde po istim pravilima kao i muškarci, a to ne može jer je nekakav… da ne kažem što, godinama kinji i maltretira” – rekao je, između ostalog, o ovoj temi predsjednik prilikom obilaska potresom pogođenog sisačkog područja.

“Njihove holivudske reakcije neće riješiti problem”

Reakciju Baba nije trebalo dugo čekati pa su mu jasno i glasno poručile neka se srami te osudile ovu izjavu koja, prema njihovom mišljenju “javno omalovažava i obeshrabruje žrtve seksualnog nasilja“.

“Ne znam kakvu to laboratorijsku ‘edukaciju’ treba proći da bi se, valjda bez razmišljanja, pljeskalo svemu što B.A.B.E. kažu, ali znam da njihove holivudske (re)akcije neće riješiti problem spolnog uznemiravanja u Hrvatskoj” – napisao je u nedjelju na svom već dobro poznatom javnom Facebook profilu.

Najoštrije osude zbog toga što imam stav i usudim ga se javno izreći, pa i objasniti, stigle su ovoga puta od udruge…

Objavljuje Zoran MilanovićNedjelja, 7. veljače 2021.

 Puhovski: “Ima viška vremena zbog manjka ovlasti”

Jučer stiže iznova reakcija Baba koje mu poručuju da “nemaju namjeru upuštati se u rasprave koje trivijaliziraju temu seksualnog zlostavljanja i služe samopromociji pojedinih javnih osoba“.

Milanović se obrušio i na Puhovskog: "Umirovljeni mudroslov, propali političar i očajni analitičar"

“Sada se odjednom ograđuju, neće se upuštati u rasprave nego će i dalje predano djelovati kao punomoćnici Ume Thurman i braniti čast ostalih „zvijezda“. By the way, Uma Thurman je veličanstvena glumica, vrhunski plaćena glumica pa i onda kada je bila uznemiravana. Uznemiravaju uvijek oni koji su statusno, socijalno i financijski, dakle klasno u tom trenutku nadmoćni. Holivudske dive nisu nikakav uzor, nego svijet izvan svijeta, svijet za sebe” – oglasio se i jučer Milanović na Facebooku.

Trivijalnu raspravu započele su logičarke iz udruge B.a.B.e., a da ih nitko nije ni spomenuo, niti p(r)ozvao. I sada se…

Objavljuje Zoran MilanovićPonedjeljak, 8. veljače 2021.

Danas slučaj komentira i analitičar Žarko Puhovski koji se nedavno našao na udaru Milanovićeva oštra jezika.

“Teško da vjeruje u sve što kaže. On to govori dijelom zato što to vjeruje, a drugo zato što misli da treba uzburkati vodu, jer ima viška vremena zbog manjka ovlasti” – rekao je Žarko Puhovski gostujući na N1 televiziji.

Sarnavka: “Čudim se ženama koje ga obožavaju”

Nekadašnja aktivistica udruge B.A.B.E. Sanja Sarnavka iz Zaklade Solidarna progovorila je o poznatoj kampanji “Nisam tražila” kroz koju sve više žena progovara o iskustvima seksualnog uznemiravanja. Naglašava važnost uvođenja seksualnog obrazovanja u škole.

“Ne mogu se načuditi ženama koje ga, unatoč svemu, obožavaju. A da vidite samo koliko ih je, ne znam, on je valjda tim ženama alfa mužjak, što li. Žalosno je kad vidite što izjavljuju ljudi poput njega i rektora Damira Borasa, jer oni su na utjecajnim funkcijama i nekome su uzor” – dodala je Sarnavka za Slobodnu Dalmaciju.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap