Mia Begović traži veće mirovine za glumce: “Odlaze u punu mirovinu sa 4.000 kuna”

Jasmina Grgurić Zanze
6. listopada 2020.
Novosti
A- A+

Glumica Mia Begović obratila se glavnom tajniku Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi tražeći veće koeficijente za plaće i mirovine. Domagoju Rebiću poručila je da se nada kako će se sindikat u ovim kriznim vremenima izboriti za glumce na isti način na koji su se izborili i za svoje visoke plaće, a u pismu je pohvalila gradonačelnika Milana Bandića.

Mia Begović (Snimak zaslona /Youtube)

Nezadovoljna radom glumačkog sindikata, koeficijentima za djelatnike u kulturi i njihovim mirovinama, 57-godišnja glumica Mia Begović pisala je glavnom tajniku Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi, Domagoju Rebiću.

Begović mu spočitava, hvaleći Milana Bandića, da su sindikati odbili ponudu zagrebačkog gradonačelnika koji im je nudio jednake koeficijente prema stručnoj spremi kao u Poglavarstvu i Holdingu. Navodi da su glumci žrtve monstruozne prevare pa u punu mirovinu odlaze sa 4.000 umjesto sa 6.000 kuna. Rebiću pak spočitava da se izborio za svoju plaću od 15.000 kuna.

“Cijeneći Vaš napor, ne uspijevam se suzdržati od prijedloga, a i ne vidim zašto bih, budući da u ovakvim, nemogućim i povijesnim trenucima, glumački sindikat šuti. Ne samo da šuti, već nas ignorira. Nas, svoje članove.

Upravo zbog toga i usprkos tome, kao zamjenica povjerenika SK “Kerempuh”, a i članica Sindikata, slobodna sam Vas uputiti na ogromnu nepravdu, prema nama umjetnicima, kada nam je gradonačelnik nudio da se naši koeficijenti izjednače s istim (stručna sprema), u Poglavarstvu i Holdingu.

U razgovoru s Vama (gdine. Rebiću prije dvije godine ), dogovorili smo se, da će te pokušati to isposlovati tijekom sljedećih pregovora. Nadam se da ćete uzeti to u obzir. Tada smo bili krivo informirani. Podastrli su nam lažne tabele, na žalost, predstavnici “našeg” Sindikata.

Kome i zbog čijih interesa, vrijeme će pokazati. Zašto smo svi, s visokom stručnom spremom ( najvećim državnim i međunarodnim nagradama), žrtve ove monstruozne prevare, pa naši cijenjeni kolege odlaze u punu mirovinu sa 4.000 kn, umjesto sa 6000 kn.

Dok su se isti, koji su rušili taj sjajni, prijedlog od poslodavca (Grada Zagreba i gdina. Bandića, gradonačelnika , izborili za plaću nivoa Vaše, od 15.000 kn. Jasno Vam je da ću ovo pismo dati na uvid javnosti.

Srdačan pozdrav, uz želju da se izborite za nas kao za sebe” – napisala je Begović.

Valja napomenuti da iznos mirovine koju spominje ostvaruje tek oko 16.000 hrvatskih umirovljenika, koliko ih prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje ima mirovinska primanja između 6.000 i 7.000 kuna.

 

Poštovani,

Cjeneći Vaš napor, ne uspijevam se suzdržati od prijedloga, a i ne vidim zašto bih, budući da u ovakvim,…

Objavljuje Mia BegovićPonedjeljak, 5. listopada 2020.

 

Copy link
Powered by Social Snap