Melita Čičak o uvođenju eura: “Umirovljenici mogu biti mirni”

Josip Mihaljević
3. listopada 2021.
Novosti
A- A+

Melita Čičak, ravnateljica Uprave za mirovinski sustav u Ministarstvu rada, kaže da umirovljenici mogu biti mirni što se tiče uvođenja eura. Prije svega misli da ne treba biti straha oko isplate mirovina.

melita čičak

Foto: Melita Čičak | N1 screenshot

Melita Čičak, ravnateljica Uprave za mirovinski sustavu  Ministarstvu rada, gostovala je na HTV-u povodom Međunarodnog dana starijih osoba.

Kao i ministar u posljednjim nastupima, Čičak je istaknula kako je prosječna mirovina u zadnjih 5 godina povećane za 18 posto, a najniže mirovine su rasle 23 posto.

“Mirovina je rezultat vašeg radnog vijeka – sve ove dodatne intervencije mi provodimo sukladno mogućnostima, povećavamo mirovine kako bi našim umirovljenicima i starijim osobama život učinili boljim”, kazala je Čičak.

Najavila je kako nas u narednom razdoblju čekaju “dodatne intervencije u korist umirovljenika.”

Govoreći o petogodišnjem mandatu, istaknula je kako je uvedena nacionalna naknada za starije osobe i ustvrdila kako je njome “obuhvaćen značajan kontingent osoba koje do prošle godine nisu imale nikakav prihod”, iako je nacionalna naknada “pokrila” tek 5370 osoba.

Na pitanje voditelja o povećanju cijena i prelasku na euro, Čičak ističe kako umirovljenici mogu biti mirni:

“Naravno, umirovljenici mogu biti mirni. Mirovine se redovno isplaćuju, usklađuju se sukladno povoljnijoj formuli. Straha za isplatu mirovina stvarno nema”, zaključila je Čičak.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap