Međugorska vidjelica Mirjana izbetonirala plažu pred svojom vilom na Hvaru

Josip Mihaljević
30. srpnja 2019.
Novosti
A- A+

Jedna od šestero vidjelica ukazanja Gospe u Međugorju, Mirjana Dragičević-Soldo danas je dospjela na naslovnice većine domaćih medija. Pred svojom luksuznom vilom na Hvaru izbetonirala si je plažu.

mirjana soldo

Foto: Mirjana Dragičević-Soldo | Youtube screenshot

Jedna od šestero vidioca ukazanja Gospe u Međugorju, Mirjana Dragičević-Soldo napunila je velik dio medijskog prostora danas. Slobodna Dalmacija piše kako je ispred svoje luksuzne vile na Hvaru dala nasuti beton preko tisućljetnih stijena na obali, a preko njega je sve to upakirala kamenim pločicama.

Mještani su pozvali novinare Slobodne Dalmacije kako bi zabilježili još jedan od brojnih slučaja devastacija prirodnih plaža. Oni su pokušali kontaktirati preko nekoliko marketinških agencija koje po inozemnom tržištu plasiraju njene knjige o međugorskom ukazanju, no odgovor nisu dobili.

“Dala je betonirati i popločati plažu, a onda je još i potjerala Sućurane koji su se tu inače dolazili okupati. Devastira i radi privatnu plažu na devastiranom, a institucije ne reagiraju”, tvrdi profesorica Suzana Kačić-Bartulović koja je slučaj prijavila nadležnima.

Kačić-Bartulović i njena obitelj često prijavljuju betoniranje na istočnoj obali Hvara, ali bez previše rezultata:

“Moja prijava Lučkoj kapetaniji i Općini završila je na palmi usred parka. Ocu su mi razbili retrovizor i staklo, crtali grafite, zvali noću telefonom… Zgrožena sam devastacijom i postavljam pitanje zašto odgovorni okreću glavu od betonizacije obale i do kada misle prijetiti svima koji traže poštivanje zakona RH”, pita se.

Iz DORH-a poručuu da će napraviti inspekcijski nadzor u idućem razdoblju, a Odjel za pomorstvo i turizam Splitsko-dalmatinske županije osuđuju uništavanje prirode.

Iz njihovog odgovora da se iščitati kako za ovakvo “uređenje” ne postoji niti koncesijsko odobrenje niti bilo kakva dozvola te da je počinitelj uzurpirao pomorsko dobro.

A kako izgleda novouređena i izbetonirana plaža, pogledajte na fotografijama u originalnom članku Slobodne Dalmacije.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap