Matica umirovljenika ušla u partnerstvo s Telekomom: Jeftinije tarife za starije!

Jasmina Grgurić Zanze
30. studenoga 2021.
Novosti
A- A+

Hrvatski Telekom sklopio je partnerstvo s Maticom umirovljenika Hrvatske. Zajedno će surađivati na razvojnim i edukacijskim projektima za stariju populaciju. Digitalizacija Matice, udruga članica i starijih osoba u Hrvatskoj krajnji je cilj. A stižu i jeftinije tarife za umirovljenike!

Sa starijima možemo komunicirati online (Ilustracija: Rawpixel)

Matica umirovljenika ušla je u partnerstvo s Hrvatskim Telekomom kako bi digitalizirala svoje udruge, ali i starije osobe u Hrvatskoj.

Hrvatski Telekom radit će na postupnom uključivanju starijih osoba u digitalni svijet razvojem modernih usluga i proizvoda, uključujući i one koje omogućuju brigu o njihovom zdravstvenom stanju. Uz razvoj, edukaciju i mentorstvo, starijim će osobama pružati pristup telekomunikacijskim uslugama i digitalnim komunikacijskim platformama, piše T portal.

Olakšati komunikaciju u uvjetima pandemije

“Drago nam je što ćemo ovim društveno odgovornim projektom starijoj populaciji osigurati adekvatne digitalne alate i pomoći im da nauče raditi s njima, kako bi uvijek kada to požele mogli biti bliži i u kontaktu sa svojim najdražima, obitelji i prijateljima. To je naročito važno u trenutnim uvjetima smanjenje društvene interakcije, čime je ovaj segment populacije najviše pogođen, a kroz ovu suradnju nećemo im samo olakšati komunikaciju, već i pomoći oko dobivanja sredstava iz EU fondova” – rekao je Jerko Dumanić, potpredsjednik Hrvatskog Telekoma.

Kako bi osigurali jednak pristup tehnologije svima, umirovljenicima će omogućiti ponude primjerene njihovoj platežnoj moći, a kvalitetom ravnopravne svim ostalim ponudama.

Fortuna: Najpovoljnija tarifa za umirovljenike

Tehnologija i povezanost u ovo vrijeme bitni su jer se njihovom dostupnošću smanjuje osjećaj usamljenosti i izoliranosti, poručuju iz kompanije.

Čelnik WHO-a: Unuci, zovite djedove i bake svaki dan ili dvaput dnevno!

“Izuzetno je važno da umirovljenici budu povezani sa svojim obiteljima, susjedima te zdravstvenim i drugim ustanovama koje im mogu osigurati potrebnu skrb. Nadalje, povećavamo mogućnost izvaninstitucionalne brige o starijim osobama te produljenje njihovog boravka u vlastitom domu. Na ovaj način bit će olakšano i zajedničko korištenje sredstava iz strukturnih fondova.

Ovim ugovorom bit će omogućena najpovoljnija tarifa i cijene uređaja umirovljenicima i osobama starije životne dobi. Uvjerena sam da je potpisivanjem ovog Ugovora stvoren temelj naše buduće suradnje koja će se razvijati i u drugim pravcima za umirovljenike i osobe starije životne dobi, usporedno sa razvojem tehnologije i novim dostignućima na području digitalizacije” – zaključila je Višnja Fortuna, predsjednica Matice umirovljenika Hrvatske.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap