Manijak s Jaruna zatočio majku na 47 dana, tukao je, slomio 14 rebara i četiri kralješka

Josip Mihaljević
15. siječnja 2019.
Novosti
A- A+

Ovoga ljeta, usred euforije Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, u Zagrebu su se događale odurne scene. Jedan sin je majku držao u stanu zatočenom 47 dana, a priča je završila tako što su susjedi majku pronašli bosu pokraj kontejnera…

Foto: Pixabay

Jutarnji list piše o agoniji 70-godišnje žene s Jaruna koja je od 10. lipnja do 27. srpnja prošle godine provela u zatočeništvu ni više ni manje, nego svog rođenog sina.

Njena tortura završila je u srpnju kada su je susjedi pronašli bosu i u spavaćici pored kontejnera kod zgrade. Bila je bosa, ispaćena, otečena od masnica i vidno lošega stanja. Susjedi su joj došli u pomoć, a ona im je rekla da ju je sin pretukao.

30-godišnji sin boluje od paranoidne shizofrenije, a čitav proces je završio na sudu. Sukladno Zakonu o zaštiti osoba s duševnim smetnjama, prihvatio je sankcije tužiteljstva – šest mjeseci prisilnog smještaja.

Branio se šutnjom, a u jednom trenutku je jecajući majku molio za oprost, što je ona i prihvatila.

Grozan zločin

Optuženica ga tereti da je uslijed paranoidne shizofrenije majci onemogućio kretanje u trajanju od 47 dana. U tom groznom periodu tukao ju je nemilice po čitavom tijelu, oba oka su joj bila otečena, ozljedeđeni donji dio trbuha, rasklimani su joj gornji sjekutići, slomljeno joj je 14 rebara i četiri kralješka. Uz to, maltretirao ju je i verbalno, zabranjujući joj da plače i vrijeđao ju je po nacionalnoj osnovi.

Umirovljenica je i svjedočila protiv njega:

“Nakon smrti supruga 2014. kod sina sam primijetila nagle promjene u ponašanju. Pokazivao je veliki strah i nervozu. Govorio mi je da će nas susjed, koji je tada živio iznad nas, politi nečim opasnim. Zbog problema u glavi tražio je da zalijepimo prozore i ne otvaramo ih…”, započinje svoju priču umirovljenica.

Detaljno je opisala kako ju je sin tukao, gurao prste u oči te da je iz dana u dan sve bilo gore. Kada joj je slomio rebra, opisala je kako je jedva mogla disati. Ipak, jednog dana je u ormaru pronašla stari ključ pomoću kojeg je uspjela pobjeći.

“Često mi je govorio: ‘Nećeš odavde, mama, nikad izaći. Ovdje ćeš umrijeti, najbolje ti je da umreš”, ispričala je umirovljenica.

Sin negira optužbe, tvrdi da ga je majka prijavila policiji jer je gay

Sin je negirao većinu optužbi:

“Nisam majci ograničavao slobodu kretanja niti sam je zaključao u stanu. Ali je točno da sam je vrijeđao. I nisam ju seksualno zlostavljao jer sam gay i bio sam žrtva pedofila. I da, tukao sam je jer je pogodovala da se cijeli slučaj mog zlostavljanja od strane pedofila ne kaže ni policiji ni mom cu. Ipak sam u rujnu 2017. to odlučio prijaviti, ali su mi rekli da je zastara”, ispričao je branjenik.