Mami šefa HDZ-a, osuđenoj za sređivanje lažnih mirovina, opet odgođen zatvor

Jasmina Grgurić
2. prosinca 2021.
Novosti
A- A+

Vinki Luetić Herman, majci predsjednika zagrebačkog HDZ-a Mislava Hermana, Županijski sud u Zagrebu već je drugi puta odobrio odgodu odlaska na odsluženje zatvorske kazne od godinu i četiri mjeseca. Naime, još je početkom prošle godine pravomoćno osuđena zbog primanja mita za namještanje invalidskih mirovina.

mito mirovinsko

Foto: Pixabay

Vinki Luetić Herman, majci predsjednika zagrebačkog HDZ-a Mislava Hermana, Županijski sud u Zagrebu već je drugi puta odobrio odgodu odlaska na odsluženje zatvorske kazne od godinu i četiri mjeseca. Iako se u zatvor trebala javiti ovog utorka, na Županijskom sudu u Zagrebu potvrđeno je da je dobila novu odgodu do 13. prosinca. Odgoda joj je odobrena zbog zdravstvenih razloga, doznaje Telegram.

hzmo
USKOK podigao optužnicu protiv 21 osobe: Mitom od par tisuća eura namještali veće mirovine

Luetić Herman je zajedno s Nevijom Buković osuđena zbog primanja mita za namještanje invalidskih mirovina.

Naime, obje su prije desetak godina bile u povjerenstvu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i to dr. Luetić Herman kao predsjednica, a dr. Buković kao članica. Zadatak im je bilo procjenjivanje visine invaliditeta, na osnovu koje se onda određivala visina invalidske mirovine. USKOK je dokazao da su u zamjenu za mito ljudima do kojih su dolazile preko posrednika sređivale više invalidske mirovine.

Obje su dobile istu zatvorsku kaznu i morale vratiti po 70 tisuća kuna što su ih primile kao mito. Presuda je postala pravomoćna u veljači 2020., no gospođa Luetić Herman kaznu još nije odslužila, piše Telegram.

Mami šefa HDZ-a, osuđenoj za sređivanje lažnih mirovina, opet odgođen zatvor
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap