Malena općina umirovljenicima odlučila isplatiti iznos od 400 do 1.000 kuna!

Jasmina Grgurić Zanze
23. lipnja 2020.
Novosti
A- A+

Ni uskrsnica, ni božićnica, nego jednokratna godišnja pomoć za starije osobe u visini do čak 1.000 kuna. Takvu je odluku donijela načelnica jedne malene općine, a je li riječ o predizbornom obećanju ili stvarnoj brizi za umirovljenike bit će poznato tek na jesen kada bi odluka trebala biti provedena u djelo.

Foto: Unsplash

Načelnica općine Viškovo na riječkom području, Sanja Udović, najavila je danas uvođenje jednokratne godišnje novčane pomoći za starije osobe.

Pravo na jednokratnu godišnju pomoć imat će osobe s navršenih 65 godina koje imaju prebivalište na području Općine Viškovo najmanje pet godina prije dana podnošenja zahtjeva. To mogu biti korisnici bez prihoda ili oni čiji ukupni mjesečni prihod ne prelazi 3.000 kuna mjesečno. Ovisno o visini prihoda, visina pomoći kretat će se od 400 do 1.000 kuna. Svi kriteriji kao i način ostvarivanja prava bit će poznati na jesen kada odluka prođe i formalnu proceduru usvajanja, piše lokalni Kanal RI.

“Da je riječ o zaista konkretnom potezu, pokazuje i činjenica da je u proračunu za ovu godinu osigurano milijun kuna za provođenje Odluke o pravu na jednokratnu godišnju novčanu pomoć starijim osobama” – rekla je općinska načelnica Sanja Udović koja će podnijeti formalni prijedlog Općinskom vijeću.

Brigu za starije i nemoćne vidi kao temelj socijalno pravednog društva. Zanimljivo je kako je ovu odluku SDP-ova načelnica objavila ususret parlamentarnim izborima, što će njezinoj stranci svakako priskrbiti koji umirovljenički glas više.

Za umirovljenike iz Kostrene Božić je - svakog mjeseca!

“Svjesni smo činjenice da brojni umirovljenici imaju niske mirovine, da su na granici siromaštva, da im je adekvatna zdravstvena zaštita nerijetko financijski nedostupna, da im nedostaje kvalitetna institucionalna i izvaninstitucionalna skrb. Općina Viškovo odlučila je donijeti Odluku o pravu na jednokratnu godišnju novčanu pomoć starijim osobama za što je u proračunu osigurano milijun kuna. Odluka je u završnoj fazi pripreme prije savjetovanja s javnošću i upućivanja Općinskom vijeću na usvajanje” – pojasnila je načelnica Udović.

Malena općina umirovljenicima odlučila isplatiti iznos od 400 do 1.000 kuna!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap