Mala općina u potrazi za umirovljenicima: Nude ugovor o djelu za košnju trave

Josip Mihaljević
23. travnja 2019.
Novosti
A- A+

Iz općine kažu kako im se više isplati davati ugovore o djelu i honorar za košnju trave nego na plaći imati radnike koje će se o tomu brinuti.

košnja trave

Foto: Pixabay

Nedaleko od Koprivnice u Općini Legrad raspisan je natječaj kojim se pozivaju mještani zainteresirani za dodatnu zaradu. Sve što trebaju napraviti je javiti se u Općinu kako bi sklopili ugovor o djelu za košnju trave na javnim površinama, piše podravski.hr.

Na natječaj se može javiti bilo tko, uključujući i umirovljenike, budući da će se plaćanje odviti preko ugovora o djelu:

“Mi kao općina imamo mnogo javnih površina za košnju i uvijek su nam u tome pomagale osobe koje su dolazile preko programa javnih radova. Budući da taj program ove godine još nije zaživio, morali smo na ovaj način oglasiti ljudima da nam je potrebna pomoć”, kaže načelnik Ivan Sabolić.

Općina je u procesu širenja komunalne tvrtke koja je osnovana prošle godine, a trenutačni je plan općinske uprave da nova tvrtka preuzme većinu komunalnih radova na njihovom području.

“Planiramo da bi nova komunalna tvrtka za početak obavljala radove održavanja groblja, čišćenja snijega i održavanja javnih površina. Imamo mnogo površina koje Općina održava, a sa Šodericom dolazi se do površine kada nam je skuplje plaćati te usluge nego nabaviti strojeve i na plaći imati radnike”, kazao je novinarima Podravskog Ivan Sabolić.

košnja trave
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap