Makarska nema radiologa, zamjenjuju ga dva umirovljenika na pola radnog vremena

Jasmina Grgurić Zanze
18. rujna 2019.
Novosti
A- A+

Radiologija u Makarskoj nema liječnika, a nedostatak radiologa tamošnji je Dom zdravlja riješio tako da je zaposlio – umirovljenike. Naime, nakon smrti liječnice, na njezino je radno mjesto došao umirovljenik koji je radio pola radnog vremena.

Ilustracija: Pixabay

Nakon smrti liječnice Makarska je ostala bez radiologa, a potrebe stanovništva pokrivao je radiolog u mirovini koji je radio pola radnog vremena. Uskoro će drugu polovinu uz njega raditi i umirovljena radiologinja iz Imotskog, piše Dalmatinski portal.

Nevjerojatan skok: Još 2.000 umirovljenika zaposlilo se u ljetnim mjesecima!

“Na mjestu liječnice koja je preminula radi umirovljenik na četiri sata. Prije 7 mjeseci je izabran radiolog za Makarsku koji je krenuo na specijalizaciju, a od ljeta su tri doktorice položile specijalistički ispit. One će početi raditi u Domu zdravlja pa će radiologinja iz Imotskog, koja ide u mirovinu, ostati na 4 sata raditi u Makarskoj. Situacija će se tako pokriti. Ne možemo reći da je dobro, ali je bolje nego je bilo” – kazala je za Dalmatinski portal Diana Luetić, županijska pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb.

Prema posljednjim podacima HZMO-a iz kolovoza o broju zaposlenih umirovljenika u srpnju, na pola radnog vremena zaposleno je bilo 11.558 njih, što je za čak dvije tisuće više nego u prethodnim mjesecima, za što je u prvom redu zaslužna turistička sezona, dok se podaci za kolovoz i rujan još čekaju. Samo u zdravstvu u srpnju je radilo 787 umirovljenika.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap