Ljubavna prevara preko Messengera: 71-godišnjak ostao bez pozamašne svote

Jasmina Grgurić Zanze
7. travnja 2022.
Novosti
A- A+

Na ljubavne prijevare u starijoj dobi ne nasjedaju samo žene očarane porukama kakvog “američkog” vojnika, nego i muškarci. Tako je i ovaj 71-godišnjak ostao bez pozamašne svote novca koju je uplatio nepoznatoj prevarantici.

umirovljenik_mobitel

Tijekom deset mjeseci 71-godišnjak iz Bamberga (Bavarska) je nepoznatoj ženi na bankovni račun prebacio ukupno oko 30.000 eura i tako postao žrtvom takozvane ljubavne prevare, piše Fenix.

Naime, umirovljenik je preko Messengera bio u kontaktu sa ženom s kojom je mislio ostvariti ljubavnu vezu. Tijekom nekoliko mjeseci dopisivanja, nije došlo do fizičkog susreta. Unatoč tome,  u u više joj je navrata slao novac kao financijsku podršku. Tako je nesretni zaljubljeni 71-godišnjak ovoj “dami” od srpnja 2021. na račun prebacio oko 30 tisuća eura.

Starija osoba gleda u mobitel
Žena (59) se preko Fejsa dopisivala s "udovcem iz Hrvatske", uplatila mu silan novac

Nakon što je muškarac vidio da je prevaren, slučaj je prijavio policiji, a oni su podnijeli prijavu protiv žene zbog kaznenog djela prevare.

U slučaju prevara preko interneta, počinitelji iskorištavaju usamljenost ljudi, stječu njihovo povjerenje, da bi ih na kraju pokrali.

Samo na području nadležnosti münchenskog državnog odvjetništva u roku od godinu dana bile su 73 prijave. U ovim slučajevima počinitelji su se pokušali dokopati 2,8 milijuna eura, navodi Fenix.

Ništa drugačije nije ni u Hrvatskoj gdje je nedavno jedna žena iz Rovinja ostala bez 185 tisuća kuna koje je uplatila navodnom udovcu iz Hrvatske koji je ranjen u ratu u Jemenu. Ljubavnu su vezu također ostvarili dopisivanjem preko društvene mreže.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap