Lijepa priča: Dečki u Imotskom pronašli novac na podu trgovine i vratili ga umirovljeniku

Ana Kanazir
5. lipnja 2023.
Novosti
A- A+

Često pišemo kako se na razne načine kradu umirovljenici pri čemu im se uzima velika svota novca, ali i drugih dragocjenosti. Ipak, ovaj slučaj pokazuje da postoje i oni koji su spremni pomoći umirovljenicima. U Imotskom su tako umirovljeniku Ivanu u trgovini ispali novci, a mladići su ih pronašli i vratili ih vlasniku.

Fotografija iz žablje perspektive, gdje osoba u rukama drži veći iznos novca

Novac u rukama vlasnika | Foto: Pexels

Umirovljenik Ivan Glavota iz mjesta Sebišina pored Imotskog je nazvao Imotski radio i zamolio ih da objave njegovu priču. Naime, htio je i javno pohvaliti mladiće koji su mu vratili njegov novac, a kako kaže radilo se o većem iznosu.

Novčanice eura u rukama
Policija uhvatila dvoje prevaranata: Predstavljali se kao inspektori USKOK-a i tražili novac; jednom su i uspjeli

Kako je rekao Ivan, on je išao u jednu trgovinu u kojoj je kupovao neke sitnice, a onda je izašao i već je bio kod svojeg automobila kada su do njega došla dva momka koja su ga pitali je li izgubio novac.

– Začuđeno sam instinktivno krenuo rukom u džep i zaista vidio da mi nedostaje novac, a mogu vam kazati da je to bila količina vrlo solidne mirovine. Rekao sam im da sam zaista izgubio novac. Oni su vjerojatno vidjeli to i pratili me da mi ga donesu vani, kako ne bi stvarali gužvu u samom prodajnom centru, objasnio je umirovljenik situaciju za Radio Imotski.

Dodao je i kako im se zahvalio i ponudio nagradu ili da mu barem kažu svoja imena, čemu su se oni protivili. Rekli su samo da im je to bila dužnost i da im je zadovoljstvo njegova riječ zahvale. Kako ovaj slučaj ne bi prošao ispod radara, Ivan im se još jednom zahvalio i to javno, pri čemu je rekao i kako su momci pokazali da su primjer poštenja.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap