Lijepa gesta doma za starije: Razveselite naše korisnike, pošaljite im pismo!

Jasmina Grgurić Zanze
8. prosinca 2020.
Novosti
A- A+

Ljubav ne zahtjeva velike i skupe geste, a kada postoji, onda neće izostati ni one male koje život znače, pogotovo starijim i nemoćnim osobama. Pandemija ih je izolirala od prijatelja, obitelji, druženja i novih poznanstava. Ukratko, života. No, gdje ima volje, ima i načina pa se tako jedan mali zagrebački obiteljski dom dosjetio kako im uljepšati nadolazeće blagdane. Korisnici su se predstavili s porukama, a na nama je da izaberemo jednoga s kojim dijelimo zajedničke interese i pošaljemo – pismo!

Pošaljite korisnicima pismo (Foto: Obiteljski dom Noni)

Obiteljski dom za starije i nemoćne osobe “Noni” u Zagrebu dosjetio se kako korisnicima u vrijeme pandemije i izoliranosti uljepšati blagdane. Pokrenuli su inicijativu kojom pozivaju sve zainteresirane da njihovim umirovljenicima pošalju pismo. Raspoloženi stanari predstavili su se kroz fotografije i plakate na kojima su ispisana njihova imena i interesi. Tko zna, možda je to početak jednog divnog prijateljstva.

Objavu doma Noni prenosimo u cijelosti:

“Božić je vrijeme darivanja u kojem prevladavaju osjećaji iščekivanja, nade i čežnje. Naši korisnici prilagodili su se ovim novim izazovnim vremenima, ali pridržavanje epidemioloških mjera ne znači da nisu u mogućnosti upoznati nove prijatelje!

Zato molimo sve naše pratioce, ali i vaše mame, tate, bake, djedove, sinove i kćeri, ma recite svima koje poznajete – da nam pošalju pismo!

Naši korisnici rekli su vam ponešto o sebi, a ako ste s nekim pronašli zajedničku temu možete pisati: o toj temi, o sebi, o Božićnom ugođaju u vašoj kući, pitati ih kako oni provode Božić u našem domu i obavezno pišite motivirajuće riječi i lijepe želje.

Ako niste inspirirani o čemu pisati pošaljite nam neki crtež ili Božićnu čestitku od Vaše obitelji za našu malu obitelj.

Molimo Vas dijelite objavu kako bi dotakli što veći broj ljudi i proširili Božićni duh.”

Obiteljski dom Noni – za *ime korisnika*

Črna voda 24a

10 000 Zagreb

Hrvatska

✉️ 𝒫𝑅𝐼𝒥𝒜𝒯𝐸𝐿𝒥 𝒫𝑅𝐸𝒦𝒪 𝒫𝐼𝒮𝑀𝒜 ✉️
Božić je vrijeme darivanja u kojem prevladavaju osjećaji iščekivanja, nade i čežnje. Naši…

Objavljuje Obiteljski dom za starije i nemoćne “Noni”Subota, 5. prosinca 2020.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap