Legendarni glumac Aljoša Vučković teško je bolestan, povukao se iz javnog života

Josip Mihaljević
18. prosinca 2018.
Novosti
A- A+

Ferata iz ‘Velog mista’, Major Gašpar iz ‘Povratka otpisanih’ ili dr. Ivo Lukšić iz ‘Boljeg života’ samo su neke od uloga glumca Aljoše Vučkovića po kojima ćemo ga pamtiti. Veliki glumac napunio je 72 godine, ali zbog bolesti više ne glumi i potpuno se povukao iz javnoga života.

aljoša

Foto: Aljoša Vučković | Youtube screenshot

Aljoša Vučković jedan je od glumaca koji je sa svojih preko 70 različitih uloga obilježio jugoslavensku kinematografiju. “Nema” ga već preko pola godine u javnom životu, iz kojega se povukao zbog teške bolesti.

Srpski tabloid kurir.rs doznaje kako se protiv bolesti bori već duže vrijeme, a njegovom zdravstvenom stanju svjedoče i nedavne fotografije u kojima je neprepoznatljiv bez svoje guste sijede kose i brkova. Bio je na liječenju u jednoj beogradskoj bolnici, a sada se liječi iz topline svoga doma.

“Ništa ne radim i ne mogu da radim. Bolestan sam i ne osjećam se dobro, to je jedan od razloga zašto ne glumim. Pored svega, malo me i prehlada uhvatila”, ispričao je novinarima teškim glasom.

Kurir piše kako je ogorčenim i teškim glasom komentirao sadašnju situaciju u kinematografiji. Prema njemu, nema više fenomena i genijalnih serija niti plodnog razdoblja s kraja 70-ih i tijekom 80-ih godina prošloga stoljeća:

“Kad podvučem crtu od perioda nastanka ‘Boljeg života’ do danas, shvatim da sve stoji u mjestu, sve stagnira. Što da vam kažem osim da će nam doći bolji život samo ako pokušamo obiti sjećanja. Rijetke su bolje prilike, skoro ih nema. Sve nam funkcionira po principu ‘hajmo probati da bude bolje’, to bolje traije dvije minute pa stane”, ispričao je glumac.

Legendarni glumac Aljoša Vučković teško je bolestan, povukao se iz javnog života
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap