Lažno predstavljanje: Rekla da je djelatnica mirovinskog osiguranja i prevarila 93-godišnjakinju

Ana Kanazir
14. ožujka 2023.
Novosti
A- A+

U četvrtak, 9. ožujka je oko 14 sati u kuću 93-godišnjakinje u Velikom Grđevcu ušla osoba koja se predstavila kao zaposlenica Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Nakon kraćeg razgovora je nepoznata osoba predložila starijoj gospođi da se presele iz dnevnog boravka u kuhinju, a iskoristila je tu priliku i ukrala novac umirovljenici. Ovo je još jedno lažno predstavljanje koje je završilo prevarom.

Policijac s leđa

Foto: Pixabay

Nakon kratkog razgovora, nepoznata je žena brzo napustila kuću, a tek dan kasnije je umirovljenica shvatila da joj nedostaje novac koji je držala u dnevnom boravku pa je sve prijavila policiji.

Iako ne zna puno o nepoznatoj ženi, umirovljenica je navela da se radi o mlađoj osobi, visine oko 170 centimetara, srednje tjelesne građe i crne kose. Slijedi kriminalističko istraživanje i utvrđivanje identiteta nepoznate osobe.

Kako bi se ovakve prevare spriječile, potrebno je slijediti nekoliko uputa policije. Prije svega, ne puštajte nepoznate osobe u dom, ne ostavljajte ih same u prostoriji i na kraju uvijek dobro zapamtite kako je osoba izgledala te prijavite odmah prijevaru ako je do nje došlo.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap