Lažni policajci pričom o lažnim novčanicama nasamarili još jednu umirovljenicu

Jasmina Grgurić Zanze
12. kolovoza 2021.
Novosti
A- A+

Nema kraja slučajevima u kojima umirovljenici zbog svoje lakomislenosti i neprikosnovenog poštivanja autoriteta ostaju bez mirovine i ušteđevine. Naime, lažni policajci uspjeli su u priču o lažnim novčanicama uvjeriti još jednu umirovljenicu koja im je lakovjerno predala bankovnu karticu i PIN kako bi podignuli “lažne” novce u banci.

Ilustracija: Pixabay

Kako novčanice mogu biti lažne kada se nalaze na računu u banci? Nikako, jer je taj novac u neprestanom opticaju i na našem računu ne “čuče” nikakve novčanice. Sve i da je tako, banka bi rješavala pitanje njihove valjanosti. Nažalost, kada im se netko predstavi kao autoritet, umirovljenici ne razmišljaju, nego poslušno prihvaćaju sve što im policajci i druge službene osobe kažu. No, oni su lažni, baš kao i njihova nelogična priča na koju i dalje nasjedaju brojne starije osobe.

Prevarant 76-godišnjem Splićaninu preko interneta pokrao životnu ušteđevinu!

Tako je bilo i sada na zagrebačkom Trnju gdje je operirao lažni policijski duo. Jedan od njih, 36-godišnjak je napokon uhvaćen, dok za njegovim mlađim 24-godišnjim partnerom policija još uvijek traga. A što su učinili ovoj nesretnoj bakici?

Jedan od njih pokucao je početkom lipnja oko podneva na njezina vrata. Prije toga drugi ju je nazvao te se lažno predstavio kao policijski službenik koji istražuje krivotvorene novčanice. Umirovljenica je povjerovala u njihovu lažnu priču te lakomisleno jednom od njih predala bankovnu karticu i PIN kako bi mogli podići novac s računa, a za to vrijeme drugi je čekao u vozilu. Potom su se odvezli do obližnje tržnice gdje je 23-godišnjak na bankomatu s karticom i PIN-om oštećene podigao 5.000 kuna.

“Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 36-godišnjak je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu, dok se za drugim muškarcem intenzivno traga” – izvijestila je jučer Policijska uprava zagrebačka.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap