Lažni liječnik preko interneta prevario umirovljenicu: Platila mu 60.000 kuna!

Jasmina Grgurić Zanze
24. studenoga 2021.
Novosti
A- A+

Još jedan nevjerojatni slučaj prijevare dogodio se na riječkom području. Lažni liječnik preko društvene mreže oštetio je 73-godišnju umirovljenicu. Ona mu je povjerovala da joj je poslao dijamante te mu uplatila oko 60.000 kuna, no paket nikada nije stigao.

Ilustracija: Pixabay

Žrtva još jedne internetske prijevare je 73-godišnja umirovljenica s područja Rijeke. Preko društvene mreže u listopadu je upoznala muškarca koji joj se predstavio kao liječnik iz Amerike s trenutnim boravkom u Jemenu.

Lažni liječnik rekao je da je 13. studenog poslao paket u kojem se nalaze dijamanti i uvjerio ju da mora uplatiti novac kako bi mogla preuzeti pošiljku. Uplatila je 60.200 kuna, ali paket nije primila.

 

Policijska uprava primorsko-goranska izvijestila je ovaj tjedan da provodi kriminalističko istraživanje o ovom slučaju te upozorila građane da ne nasjedaju na ovakve vrste prijevara te da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije.

Internetska prijevara: Žena (61) na desetke tisuća kuna uplatila na račune u Turskoj

“Pozivaju se građani da budu oprezni, dobro promisle i provjere s kim komuniciraju; je li im osoba poznata ili ne, tko stoji iza objavljenog oglasa, kome se obraćaju za financijsku pomoć, od koga kupuju  i sve druge okolnosti koje mogu umanjiti mogućnost ne samo da budu materijalno oštećeni, već i da njihovi osobni i drugi podaci (npr. brojevi bankovnih kartica, PIN-a i slično) budu zlouporabljeni” – upozorili su iz policije.

U slučaju sumnje da je na njihovu štetu počinjeno kazneno djelo, pozivaju građane da se jave u najbližu policijsku postaju.

Više savjeta i informacija o internetskim prijevarama možete vidjeti ovdje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap