Lažni branitelj: Prijevarom stekao na stotine tisuća kuna mirovine i invalidnine

Jasmina Grgurić
10. prosinca 2019.
Novosti
A- A+

Još jedan slučaj lažnog branitelja, koji je na temelju lažnog statusa hrvatskog ratnog vojnog invalida nezakonito stekao pravo na braniteljsku mirovinu i invalidninu, oštetivši time državni proračun za nekoliko stotina tisuća kuna, stiže iz Osječko-baranjske županije.

Ilustracija: Pixabay

Lažni branitelj i umirovljenik (57) s osječkog područja gotovo je deset godina primao mirovinu koju je nezakonito stekao, kao i invalidninu koju je primao 14 godina.

policija
Lažni branitelj iz Knina u 12 godina prijevarom zgrnuo preko milijun kuna mirovine!

“Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 57-godišnji hrvatski državljanin, u periodu od 1. siječnja 2005. do 31. prosinca 2018. godine, tijekom postupka priznavanja statusa hrvatskog branitelja i hrvatskog ratnog vojnog invalida, lažno prikazao činjenice o sudjelovanju u domovinskom ratu i okolnosti narušavanja zdravlja koje su uzrokovale invaliditet te je nezakonito stekao pravo na mirovinu, invalidninu hrvatskog branitelja i dionice trgovačkih društava” – izvijestila je danas Policijska uprava osječko-baranjska.

Mirovina je 57-godišnjaku isplaćivana od srpnja 2009. do prosinca 2018. godine, a invalidnina od siječnja 2005. do prosinca 2018. godine, čime je nezakonito stekao materijalnu dobit od nekoliko stotina tisuća kuna.

Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće, kažu iz policije.

Lažni branitelj: Prijevarom stekao na stotine tisuća kuna mirovine i invalidnine
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap