Lažni bankar pokrao četvero starijih u tri dana! Umirovljenica ostala bez stotina tisuća kuna

Jasmina Grgurić Zanze
29. travnja 2022.
Novosti
A- A+

Kako je moguće da je jedan lažni bankar, ili nekoliko njih, nekažnjeno u tri dana uspio pokrasti čak četiri starije osobe u Zagrebu i to već odavna prokazanom metodom? Na to će pitanje morati odgovoriti i policija. Sve žrtve su u 80-im godinama života, a jedna je ostala bez nekoliko stotina tisuća kuna!

Foto: Unsplash

Žrtve starije od 80 godina i lažni bankar akteri su čak četiri teške prijevare koje su se u samo tri dana dogodile u Zagrebu, od čega dvije na Trešnjevci. Najgore je prošla umirovljenica koja je ostala bez nekoliko stotina tisuća kuna.

Nakon telefonskog poziva osobe koja se lažno predstavila kao bankar, 86-godišnjakinja je lakomisleno povjerovala u lažnu priču, nakon čega je jučer oko 11.15 sati na Trešnjevci u Kikićevoj ulici, nepoznati počinitelj po dogovoru došao na adresu da bi mu ona predala novac. Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna – izvijestila je danas Policijska uprava zagrebačka.

Identična stvar dogodila se na Trešnjevci samo dan ranije, u srijedu oko 10.40 sati na Horvaćanskoj cesti. Naime, 81-godišnjak je u stan pustio nepoznatog počinitelja koji se lažno predstavio kao službena osoba, da bi mu na prijevaran način otuđio nekoliko desetaka tisuća kuna.

Istoga dana između 11.35 i 11.50 sati na Medveščaku u Ulici Fra Filipa Grabovca nakon telefonskog poziva muškarca koji se lažno predstavio kao službena osoba, 82-godišnjakinja mu je na svojoj adresi predala čak nekoliko stotina tisuća kuna.

Dan ranije, u utorak oko 14.30 sati u Novom Zagrebu u Ivanićgradskoj ulici lažni bankar nasamario je i 88-godišnjakinju koja mu je predala novac i nakit u vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Premda policija u svojim izvješćima ne navodi taj podatak, zasigurno je riječ o dobroj staroj priči o lažnim novčanicama koje moraju predati, na što starije osobe nažalost i dalje nasjedaju.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap