Lažna popisivačica opljačkala 93-godišnjakinju: Policija objavila upozorenje

Josip Mihaljević
20. rujna 2021.
Novosti
A- A+

S popisom stanovništva prevaranti su dobili još jedan od načina na koji upadaju u tuđe stanove i pljačkaju starije ljude. Žrtva je ovoga puta bila 93-godišnjakinja, a policija i DZS su objavili što sve “pravi” popisivači moraju imati.

Ilustracija: Pixabay

Popis stanovništva je prevarantima dao još jedan način kako da pljačkaju starije ljude. Iako smo još ovoga tjedna u prvoj fazi popisa, u kojoj se ljudi samopopisuju, u petak je oko 10 sati na Trešnjevci nepoznata počiniteljica lažnim predstavljanjem dospjela u stan 93-godišnje umirovljenice navodeći da treba ispuniti upitnik i tako ušla u njen stan.

Nedugo nakon toga u stan je došla još jedna ženska osoba i starici ukrala novac i nakit. Materijalna šteta je još uvijek neutvrđena.

Policija je zajedno s Državnim zavodom za statistiku poslala upozorenje građanima  o “lažnim popisivačima”.

Od početka prve faze popisa stanovništva DZS je zaprimio nekoliko dojava građana o lažnom predstavljanju pojedinaca kao popisivača s ciljem ulaska u tuđe domove.

Druga faza popisa, u kojoj će popisivači zaista obilaziti adrese, počinje 27. rujna u ponedjeljak. 

Popisivači će popisivati sve do 17. listopada i imat će majice i maske Popisa, akreditaciju, prijenosna računala te EU digitalnu Covid potvrdu.

Ako vas netko posjeti prije toga i tvrdi da je došao napraviti popis, policija poziva građana da budete na oprezu i o mogućem sumnjivom ponašanju odmah obavijeste policiju pozivom na broj 192.

Copy link
Powered by Social Snap