Kuščević o reklamama protiv referenduma: “Sumnjam da ih Pavić financira iz proračuna”

Jasmina Grgurić
2. svibnja 2019.
Novosti
A- A+

Gledatelji javne i komercijalnih televizija ovih dana imaju priliku gledati reklamu Vlade, a kojom ih se uvjerava da je dobro da u mirovinu idu što kasnije. Treći je to već promidžbeni spot kojim se vlast hvali mirovinskom reformom te što je sve učinila za umirovljenike. Ono što je zanimljivo jest da se najnoviji spot pojavio u vrijeme prikupljanja potpisa za referendum protiv odlaska u mirovinu sa 67 godina. A sve to za upitan iznos novca iz upitnog izvora. No, nema razloga sumnjati kako ilustrirane spotove financiraju upravo sami građani putem državnog proračuna. Ipak, ne misle svi tako.

Lovro Kuščević Snimak zaslona/Nova TV

Ministar uprave Lovro Kuščević komentirao je danas optužbe da ministar Marko Pavić reklame protiv referenduma plaća javnim novcem.

“Bitno je da naši sugrađani znaju pravu istinu o mirovinskoj reformi, o onome što nas čeka ako referendum prođe, odnosno ono što nas čeka ako mirovinska reforma prođe. Ja čisto sumnjam da to ministar Pavić financira iz proračuna. Vjerujem da je to u okviru nekog EU projekta, gdje postoje novci za vidljivost projekta”- rekao je Kuščević uoči Vladine sjednice, piše N1.

Također, odbacuje insinuacije da je ministar Pavić mirovinsku reformu, iako je ona uvedena još početkom godine, namjerno počeo reklamirati tek kada su sindikati krenuli s referendumskom inicijativom, rekavši kako nije točno da se radi o kontriranju sindikatima i zastrašivanju građana.

“Ne bih rekao da se to radi da se zastraši građane, već je dužnost Vlade, pa tako i ministra Pavića, da objasni našim sugrađanima što znači opcija ‘A’, a što opcija ‘B’. Podržavam ministra Pavića”-  poručio je ministar Kuščević.

reklama mrms

Vlada kupila reklamu protiv referenduma: "Narodnim novcima plaćaju reklame protiv svog naroda"

Napomenuo je pritom da i sindikati ulažu znatna sredstva u vidljivost projekta koja dolaze iz sindikalnih članarina te dodao da su to “sredstva svih naših poreznih obveznika”.

Na pitanje zašto Vlada ne poštuje preporuke Venecijanske komisije da se ne uključuje u referendum aktivno promovirajući samo jednu stranu, odgovorio je kako to nema veze s referendumom i ponovio da je obveza Vlade građanima u detalje objasniti sve što je vezano za mirovinsku reformu i što može uslijediti.

Ali, zašto baš sada kada sindikati skupljaju potpise protiv odlaska u mirovinu sa 67 godina, kao jedne od mjera mirovinske reforme. Kuščević i na to ima odgovor: “Nikad nije kasno“.