Kreće Porcijunkulovo: Uz glazbu i tradiciju možete vidjeti i ‘kaj penzioneri delaju dok ništ ne delaju’

Milan Dalmacija
28. srpnja 2023.
Novosti
A- A+

Tradicionalna kulturno-zabavna manifestacija Porcijunkulovo će od večeras do 2. kolovoza u Čakovcu ponuditi za svakoga ponešto. Uz bogat glazbeni program, mnogi će moći vidjeti kako se nekad živjelo u zoni tradicije i starih zanata te poslušati stare pjesme na Retro/etno bini. No, svakako će biti zanimljiv i program nazvan ‘Kaj penzioneri delaju dok ništ ne delaju’.

Porcijunkulovo | Foto: Facebook/Porcijunkulovo

Od večeras do 2. kolovoza Čakovec će biti prepun posjetitelja, izlagača, umjetnika i ostalih zabavljača. U 20 sati otvara se tradicionalna kulturno-zabavna manifestacija Porcijunkulovo.

Ove godine na mnoštvo lokacija naći će se za svakoga ponešto. Pripremljeno je i nekoliko bina na kojima će nastupiti poznata imena poput Petra Graše, Vanne, Crvene jabuke, Klape Intrade, pa do čuvara tradicije poput KUD-ova Lipa, Goričan, Mihovljan i Voća te Mirka Švende Žige. Bogati glazbeni program bit će upotpunjen i nastupima glazbenika po čakovečkim kafićima.

Stariji će moći uživati u Porcijunkulskom sajmu, zoni tradicije i starih zanata, Retro/etno bitni s tradicionalnom glazbom, VinoGradu s lokalnim vinima, ali i jednom zanimljivom kutku. Naime, u haustoru na adresi Kralja Tomislava 2 svakodnevno će se odvijati program pod nazivom “Kaj penzioneri delaju dok ništ ne delaju”.

Porcijunkulovo se inače veže uz Porcijunkulu, odnosno blagdan Gospe od Anđela, koji pada u srijedu. Od 30. srpnja do 2. kolovoza održavat će se trodnevnice i duhovna obnova uz mogućnost dobivanja porcijunkulskog oprosta. Ne treba propustiti ni proštenje, odnosno procesiju s Gospinim likom.

Detaljniji program Porcijunkulova moguće je pronaći na internetskoj stranici Turističke zajednice Grada Čakovca ili na Facebooku Porcijunkulova. Ulaz na sve programe je besplatan.

https://www.facebook.com/Porcijunkulovo/posts/pfbid0RK6VMnMFGRKwWDzdM73jZ5W95HrCwfVWEusCHtULniw3fmfPBvXiKyJGSu9faR8pl?__cft__[0]=AZUKxNPM7PIh876djQGdVOPpY0Wghb1GblqoDQZzZsxmYqw4O8eTjVgwlhbc9o99cHpMh_32mAHBeCUhyFbtuXlyD9g2uurfm9G0adAAkovYjElEgnOH1C5VTsgs3R5mZCLJfZL_JLyIL5JSQnl4Zhv3&__tn__=%2CO%2CP-R

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap