Koronavirus i u koprivničkom Domu za starije: “Nema govora o splitskom scenariju”

Josip Mihaljević
9. travnja 2020.
Novosti
A- A+

Nakon Splita, koronavirus je pronašao svoj put i u koprivnički Dom za starije.

dom za starije koprivnica

Foto: Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica

Nakon slučaja u Splitu, koronavirus je pronašao svoj put i u koprivnički Dom za starije i nemoćne osobe, piše podravski.hr. Za sada je poznato da je zaražena jedna osoba tj. korisnica koprivničkog Doma za starije. Međutim, pomalo brine informacija što nitko ne zna kako je došlo do zaraze. Navodno su svi zaposlenici zdravi, mjere bez posjeta i izlazaka su na snazi preko mjesec i pol dana, a sve se strogo kontrolira i pazi.

Više informacija se očekuje nakon konferencije za medije županijskog Stožera civilne zaštite koja počinje u 12 sati.

NOVO:

Stožer je potvrdio kako u županiji imaju tek jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a radi se upravo o korisnici koprivničkog Doma za starije i nemoćne. Ona je bila smještana u jednosobnom apartmanu proteklih desetak dana i nije imala konktakte s drugima. Zbog simptoma povišene tjelesne temperature nedavno je primljena u bolnicu gdje joj je dijagnosticiran Covid-19.

Glavna županijska epidemiologinja Draženka Vadla kazala je da nema straha od “splitskog scenarija” i da su stvari pod kontrolom:

“Još uvijek radimo na prikupljanju kontakata pacijentice i pokušavamo utvrditi kako je došlo do zaraze”, kazala je.

Epidemiološki izvidi su još uvijek u tijeku, a u ovom trenutku je nepoznato koliko će ljudi morati ići u samoizolaciju i koliko će dodatnih testova biti napravljeno u Domu kako bi se spriječilo širenje zaraze.

Zaražena korisnica ima 82 godine, nalazi se u koprivničkoj bolnici i nema teže simptome, kazala je ravnateljica doma za starije i nemoćne Vesna Križan.

Koronavirus i u koprivničkom Domu za starije: “Nema govora o splitskom scenariju”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap