Korisnik doma aktivirao ručnu bombu: Poznati detalji tragične eksplozije!

Jasmina Grgurić Zanze
28. kolovoza 2023.
Novosti
A- A+

Očevid na mjestu stravične eksplozije koja je jučer za vrijeme ručka odjeknula u kuhinji udomiteljske obitelji za smještaj starijih u Dugom Selu potvrđuje da se radi o samoubojstvu, ubojstvu i dva pokušaja ubojstva. Naime, ručnu bombu aktivirao je 85-godišnji korisnik. Time je presudio i sebi, ali i 81-godišnjoj korisnici smještaja, dok je 79-godišnji umirovljenik teško ozlijeđen. Četvrta je osoba prošla neozlijeđeno.

Očevid otkrio detalje eksplozije u domu za starije Snimak zaslona/Index

Očevid otkrio detalje eksplozije u domu za starije Snimak zaslona/Index

Jučer oko 13.20 sati u Dugom Selu, Zagrebačkoj ulici u prizemlju kuće, objektu koji pruža usluge udomiteljstva starijima osobama, 85-godišnji korisnik smještaja je u kuhinji aktivirao ručnu bombu. U istoj prostoriji nalazili su se 81-godišnja korisnica te 78-godišnji i 79-godišnji korisnik smještaja.

Uslijed eksplozije smrtno su stradali 81-godišnjakinja i 85-godišnjak koji je  aktivirao eksplozivnu napravu. Teško je ozlijeđen 79-godišnjak, a 78-godišnjak nije zadobio ozljede, izvijestila je danas nakon provedenog očevida zagrebačka policija.

Istraga se nastavlja, dvije korisnice premještene

Provedenim očevidom potvrđena je sumnja u kazneno djelo teškog ubojstva 81-godišnjakinje te pokušaja teškog ubojstva na štetu 79-godišnjaka i 78-godišnjaka.  Liječnička pomoć teško ozlijeđenom 79-godišnjaku pružena je u Kliničkoj bolnici Dubrava, kažu iz policije. Kriminalistička istraga ovog tragičnog slučaja se nastavlja.

Preostale dvije korisnice premještene su u druge udomiteljske obitelji.

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike posljednji inspekcijski nadzor obavilo je prije 16 mjeseci u ovoj udomiteljskoj obitelji. Pritom nisu utvrđene nikakve nepravilnosti.

Motiv: Saznao da je došlo do pogoršanja teške bolesti?

Umirovljenik koji je aktivirao ručnu bombu smješten je u ovu obitelj prije četiri godine kao korisnik u sustavu socijalne skrbi. Sumnja se i koji bi mogao biti motiv za ovaj užasni čin.

Svjedok eksplozije u Dugom Selu/Snimak zaslona N1
Bomba u staračkom domu? U eksploziji poginulo dvoje korisnika!

– Radi se o udomiteljskoj obitelji koja se gotovo cijelo desetljeće bavi udomiteljstvom i smješteni korisnici bili su s našeg područja. Korisnik kojeg se sumnjiči da ima veze s tim nemilim događajem bio je smješten u udomiteljskoj obitelji unatrag četiri godine, ukupno je u sustavu socijalne skrbi oko osam godina, a prije toga je bio u jednog drugoj udomiteljskoj obitelji. Problema s njim u smislu da bi bio potreban izmještaj nije bilo, on se osobno nije obratio da to traži niti su udomitelji to tražili, rekla je za HRT Nada Petković, v.d. voditeljice Područne službe Dugo Selo Hrvatskog zavoda za socijalni rad.

Petković je dodala kako postoje saznanja da je korisnik saznao da boluje od teške bolesti i da se na zadnjem liječničkom pregledu pokazalo kako je došlo do pogoršanja.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap