Konkurencija složna oko podizanja cijena: Nakon A1 i HT-a i Telemach poskupljuje svoje usluge

Luka Kalac
27. svibnja 2024.
Novosti
A- A+

Nakon što je A1 objavio povišenje cijena svojih usluga od 1. lipnja ove godine, oglasili su se i iz Hrvatskog Telekoma s istom idejom. Oni će svoje usluge poskupjeti nakon 1. srpnja, mjesec dana poslije konkurenata. Bilo je samo pitanje vremena kada će i Telemach podići cijene svojih usluga, no one se odnose isključivo na tarifne pakete.

Umirovljenik u bež jakni sjedi za stolom i gleda u mobitel dok pije kavu.

Umirovljenik | Foto: Pexels / Marcus Aurelius

Valovi poskupljenja gotovo ne jenjavaju pa su povišenje cijena usluga najavili i teleoperateri kao što su A1 i Hrvatski Telekom (HT). Upravo je to učinio i Telemach koji je svojim korisnicima najavio podizanje cijena svojih usluga.

– Obavještavamo vas da se 1. srpnja 2024. iznosi mjesečnih naknada tarifnih paketa uvećavaju za 7,2 posto. Usklađenje cijena ne omogućuje raskid ugovora bez naknade, stoji u poruci Telemacha koja je poslana svim korisnicima.

Iz Telemacha su se osvrnuli na povišenje cijena, a pritom su naglasili kako se ono odnosi samo za tarifne pakete. Poskupljenje se neće doticati stavaka poput potrošnje minuta, poruka ili interneta te na jednokratne naknade ili rate za uređaje.

banka novac bankomat
Jedna banka podiže cijene svojih naknada, evo koliko će iznositi usluge za umirovljenike

A1 poskupljuje od 1. lipnja, a HT od 1. srpnja

Inače, A1 i Hrvatski Telekom su objavili svoje nove cijene usluga s kojima A1 počinje od 1. lipnja. Njihova konkurencija, Hrvatski Telekom povisit će cijene usluga svojim korisnicima od 1. srpnja.

Podsjećamo kako nisu samo teleoperateri povisili cijene svojih usluga, već i pojedine banke. To je učinila, primjerice, Privredna banka Zagreb koja će od 1. kolovoza podići cijene većine svojih usluga. Ne samo da će u PBZ-u povisiti naknade za vođenje tekućih računa za umirovljenike, već i naknade za vođenje tekućeg računa korisnika inozemnih mirovina, ali i naknade za žiro račune. Više o tome možete pročitati ovdje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap