Kolakušić: “Primat ću plaću ministra pravosuđa, a premijer ću biti volonterski!”

Josip Mihaljević
27. svibnja 2019.
Novosti
A- A+

Mislav Kolakušić izbornu noć je proveo u krugu s obitelji i nije davao izjave medijima. Danas je u 13 sati ispred Muzeja suvremene umjetnosti održao kratku, ali zanimljivu konferenciju za medije. Ide u Europski parlament, ali ne zadugo – planira postati predsjednik RH, a zatim i premijer.

n1 kolakušić

Foto: Mislav Kolakušić | N1 screeshot

Mislav Kolakušić upravo je održao kratku, ali zanimljivu konferenciju za medije. Nakon što se zahvalio svojoj obitelji, najužem krugu suradnika i tisućama volontera, izrazio je nezadovoljstvo proteklim izborima. Najviše ga smeta skromna izlaznost od ispod 30 posto građana. HDZ i SDP su od ukupno 11 posto biračkog tijela osvojili dvije trećine mandata za Europski parlament, upozorio je.

Ali bez brige, tvrdi Kolakušić, jer već krajem godine imaju popravni ispit – predsjedničke izbore. Kolakušić je rekao kako odlazi u Europski parlament, ali samo nakratko, na dva zasjedanja, a nakon toga se je javno iskazao svoju kandidaturu za predsjedničke izbore. Naravno, ako ne dođe do prijevremenih parlamentarnih – što je krajnji Kolakušićev cilj.

Kolakušić je više puta naglašavao kako se promjene u zemlji ne mogu dogoditi ako ne raspolaže sa 76 ruku u Saboru. Stoga je mjesto premijera njegov plan.

Novinari su ga pitali o njegovoj izjavi da bi bio i ministar pravosuđa, ministar policije i premijer, što su neki analitičari protumačili kao uzurpacijom trodiobe vlasti. Kolakušić je kazao kako Hrvatska ima 20 ministarstava i još šest prikrivenih ministarstava (Državni uredi). Naveo je nekoliko primjera iz Europe gdje, recimo zemlje poput Nizozemske, imaju spojeno ministarstvo pravosuđa i ministarstvo policije.

“Primat ću plaću ministra pravosuđa, a premijer ću biti volonterski!”, kazao je Kolakušić medijima.

Što se tiče grupacije u Europoskom parlametnu, Kolakušić će tamo biti nezavisan zastupnik. A s 68.882 preferencijalna glasa definitivno je najveće iznenađenje ovih izbora.

 

Kolakušić: “Primat ću plaću ministra pravosuđa, a premijer ću biti volonterski!”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap