Kolakušić otkrio kada će objaviti plan i program za predsjedničku kandidaturu

Josip Mihaljević
17. srpnja 2019.
Novosti
A- A+

Novoizabrani europarlamentarac Mislav Kolakušić jučer je kritizirao vodstvo EU zbog načina dodjeljivanja predsjednički i podpredsjedničkih funkcija unutar Europarlamenta. Zatim je još jednom potvrdio svoj pohod na Pantovčak, ali to se neće dogoditi tako skoro.

Foto: Mislav Kolakušić Snimak zaslona: Youtube/Nu2

Novopečeni europarlamentarac jučer je u Europskom parlamentu kritizirao vodstvo Europske unije, piše hr.n1info.com. Hrvatska je dobila točno nula predsjedničkih i potpredsjedničkih mjesta unutar raznih odbora Europskog parlamenta:

“Danas iammo situaciju da smo dijelili 130 predsjedničkih mjesta. Od toga je Njemačkoj pripalo trideset, a Hrvatskoj nula. Europa koja se zalaže za jednakost manjina trebala bi nas smatrati manjinom i zaštititi nas”, kazao je za N1.

Ocijenio je da Njemačka i Francuska među sobom dijele sve bitne funkcije, a činjenicu da mi ne dobivamo ništa nazvao je ponižavajućem.

Izabran je u dva odbora europskog parlamenta – Odobr za pravna pitanja i Odbor za proračun:

“Kada se biraju odbori, to se događa negdje drugdje. Mi ne znamo gdje se to događa. Gotovi prijedlozi dolaze na stol i onda se o njima glasa”, kazao je.

Zatim se prebacio na domaća pitanaj. Upitan kada će objaviti svoju najavljenu kandidaturu za predsjednika RH, Kolakušić je kazao sljedeće:

“Svoju kandituru za predsjednika ću objaviti početkom listopada i tada će građani dobiti potpuni plan i program”, rekao je.

U prošlosti je spominjao da će biti i premijer i ministar, a danas je još jednom pokušao pojasniti tu izjavu:

“To nije lepeza 50 funkcija nego je to normalno. U normalnim državama je to normalno. Tko je premijer? To je osoba koja bira ministre. Ja ovako samo skraćujem put, da ne moram nekom potrčku govoriti što da napravi, nego da to sam obavljam”, zaključio je.

 

Kolakušić otkrio kada će objaviti plan i program za predsjedničku kandidaturu
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap