Koju televiziju najčešće umirovljenici gledaju i zašto? Jedna posebno dominira

Josip Mihaljević
6. srpnja 2019.
Novosti
A- A+

Prije nekoliko tjedana, u našoj Facebook grupi umirovljenika “Umirovljenici Hrvatske” proveli smo malu anketu. Članove grupe smo pitali koju televiziju najčešće gledaju i zašto. Jedna televizija je posebno iznenadila sa svojom dominacijom, a umirovljenici ju gledaju jer smatraju da nije potkupljena i da je najobjektivnija.

televizija

Foto: Pixabay

Umirovljenike smo pitali koju televiziju najčešće gledaju, s posebnim fokusom na večernje dnevnike. Imali su četiri izbora: Nova TV, RTl, HRT i N1.

S nešto ispod 300 ukupnih glasova, umirovljenici su nam odgovorili kako je televizija koju najviše gledaju Nova TV. Čak 69,6% članove grupe “Umirovljenici Hrvatske” izjasnilo se za Novu TV, a kao razloge su navodili sljedeće:

  • najobjektivniji su
  • imaju najbolje vijesti
  • odgovara im termin
  • vole Mislava Bagu

Nakon Nove, drugi po redu s bitno manjim postotkom (21,6 %) je RTL. Umirovljenici su pohvalili sažetost emisije, ali u komentarima su posebice pohvalili voditelja Zorana Šprajca.

HRT je na trećem mjestu s tek 6,6% glasova. Dobili su i pohvalu da “jedini misle na nagluhe” i da često imaju titlove, dok su drugi umirovljenici kritizirali HRT jer im se dnevnici svode na “puste priče o HDZ-u i SDP-u i o praznom Saboru”.

Najmlađa ponuđena televizija N1 ima tek 2,2% glasova, ali je u komentarima dobila pohvale da su “nekako najobjektivniji” i da “sve prenose uživo”.

 

Koju televiziju najčešće umirovljenici gledaju i zašto? Jedna posebno dominira
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap