Kobno vrijeme za kupače: Čak ih se troje utopilo u jednom danu!

Jasmina Grgurić
23. lipnja 2021.
Novosti
A- A+

Koliko vrućine koje sa sobom donose težak i sparan zrak mogu biti opasne pokazuju čak tri jučerašnje tragedije na plažama. Kumovala im nije samo vrućina, ali svakako da je ona okidač na koji pogotovo starije osobe moraju pripaziti. Jer ono što se čini kao potraga za osvježenjem, može biti i te kako kobno ako ne pazimo.

Ilustracija: Pixabay

Neradni dan i visoka temperatura privukli su brojne kupače u potrazi za osvježenjem na hrvatske plaže, ali nažalost čak tri su se osobe u utorak utopile. Iz mora na plaži u Blacama izvučeno je tijelo 78-godišnjeg muškarca iz Metkovića. Na plaži u Kaštel Štifiliću preminuo je također muškarac, u Ozlju se utopio 16 godišnjak.

Kupači koji su bili na plaži u Blacama jučer oko 14 sati izvukli su unesrećenoga i pozvali Hitnu medicinski službu i policiju. Prema prvim informacijama iz policije, ništa ne ukazuje da se radi o nasilju ili kakvom kaznenom djelu. Tijelo preminuloga je prevezeno na Odjel patologije OB Dubrovnik gdje će se obaviti obdukcija nakon čega će biti poznat točan uzrok smrti, piše portal Like Metković.

Ono što je znakovito jest da starije osobe, pogotovo ako imaju kroničnih zdravstvenih problema, ne bi trebale biti na suncu u dva sata poslijepodne, već se od 11 do 16 sati držati hladovine.

Upozorenje za starije osobe: Maknite se sa sunca od 11 do 16 sati!

Prva jučerašnja tragedija dogodila se jučer oko 11 sati kad je na plaži za pse na Dračiću u Kaštel Štafiliću izvučeno beživotno tijelo muškarca. Također su mu u pomoć priskočili kupači koji su ga pokušavali oživjeti, ali bezuspješno.

Nažalost, u rijeci Kupi oko 17 sati utopio se 16-godišnjak. Mladića su pola sata pokušavali oživjeti, kazali su svjedoci.

Također, danima se traga za 30-godišnjakom koji je nestao u rijeci Dravi nakon što je ispao iz kanua, a u Istri se utopio 18-godišnjak nedaleko od popularne staze “Sedam slapova” kod Buzeta, prenosi Dnevnik.hr.

 

Kobno vrijeme za kupače: Čak ih se troje utopilo u jednom danu!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap