Kobna korida: Stariji muškarac stao na put biku, jedva izvukao živu glavu

Jasmina Grgurić
8. veljače 2020.
Novosti
A- A+

Unatoč tradiciji, španjolske borbe i utrke s bikovima toliko su kontroverzne da je pravo čudo što se i dalje održavaju. Ulične koride ne prestaju zabavljati i fascinirati mještane, a koliko su one opasne najbolje svjedoči kamerom zabilježeni nasrtaj pobiješnjelog bika na 56-godišnjeg muškarca koji je jedva izvukao živu glavu.

Brutalni napad bika na čovjeka dogodio se ovih dana tijekom španjolske ulične koride. Nesretni 56-godišnjak jedva je preživio, a zadobio je velike ubodne rane i ozlijede. Do nesreće je došlo tako što se našao na putu pobiješnjelom biku, nakon što se pustio s okvira prozora okolnih kuća gdje su se i ostali muškarci sklonili kako bi bili sigurni tijekom utrke s bikovima.

Na kontroverznom španjolskom festivalu muškarac je pretrpio ozbiljne ozljede mozga i pluća.

bik
[VIDEO] Bik sa zapaljenim rogovima ubio 71-godišnjeg umirovljenika u Španjolskoj

Britanski Daily Mail obavio je video događaja te izvijestio kako je zapravo muškarac namjerno izazvao bika. On je pokušao biti brži od njega, a takva zadirkivanja su i cilj ovog (besmislenog) natjecanja. To mu nije pošlo za rukom, a bik je na njemu iskalio sav svoj bijes te ga ubodom svojih snažnih rogova doslovno okrenuo u zraku. No, pola tone teška životinja tu nije stala te ga je pokušavala dokrajčiti, gazeći ga i probadajući u još nekoliko navrata.

Mještani su pokušavali odvratiti bika i odvući čovjeka s ceste, što su u konačnici na sreću i uspjeli pa je muškarac nekim čudom preživio. Nemili se događaj zbio u španjolskom selu Benaocaz u nedjelju.

Nije posve jasno je li se muškarac u najgorem mogućem trenutku pustio s prozorskog okvira jer više nije imao snage držati se za njega ili se namjerno pustio.

 

Kobna korida: Stariji muškarac stao na put biku, jedva izvukao živu glavu
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap