Koalicija dogovorena: Hrvatska stranka umirovljenika na lokalne izbore ide s HDZ-om

Josip Mihaljević
21. travnja 2021.
Novosti
A- A+

Od jučer se šuškalo, a sada postoji i potvrda. Hrvatska stranka umirovljenika koalirat će s HDZ-om u Gradu Zagrebu na predstojećim lokalnim izborima.

plenkovic gabricevic

Foto: Andrej Plenković (HDZ) i Veselko Gabričević (HSU) | Youtube screenshot

Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) će, barem u Zagrebu, koalirati s HDZ-om na predstojećim lokalnim izborima. Od jučer se o toj opciji šuškalo, a danas je došla i potvrda.

Gradski odbor HDZ-a danas je medijima uputio poziv na potpisivanje “Koalicijskog sporazuma za lokalne izbore i izbore za Vijeća gradskih četvrti i Vijeća mjesnih odbora u Gradu Zagrebu 16. svibnja.

Koalicijski sporazum će potpisati Mislav Herman, predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Grada Zagreba, Darko Klasić, predsjednik Gradske organizacije HSLS-a Grada Zagreba te Veselko Gabričević, predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika.

Nakon potpisivanja sporazuma predviđene su izjave za medije, a uz navedeni trojac govorit će i HDZ-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Davor Filipović.

Gabričević raspustio više od pola gradskih organizacija u Zagrebu?

Špika poslao otvoreno pismo šefu HSU-a: "Generale, vi ste sramota za sve nas, da imate srama odstupili bi"

Podsjetimo, jutros je predsjednik druge umirovljeničke stranke (Blok umirovljenici zajedno) Milivoj Špika žestoko optužio Gabričevića za izdaju umirovljenika i naveo kako je HSU raspustio više od pola organizacija Gradskih četvrti HSU-a, točnije njih 9 od 17. Neslužbeno se doznaje kako je razlog raspuštanja nezadovoljstvo i odbijanje članova da koaliraju s HDZ-om.

Predsjednika Veselka Gabričevića više smo puta danas pokušali kontaktirati, ali bez uspjeha.

Što se tiče Hrvatske stranke umirovljenika, koalicija s HDZ-om ne mora nužno stati u Zagrebu. Kako se jučer moglo čuti, u igri su Osijek i Rijeka. Uz to, jedan HDZ-ov koalicijski partner jučer je izjavio da “sve što se ovih dana događa oko HSU miriše na suradnju i na nacionalnoj razini.”

Takva koalicija bi zasigurno u neugodan položaj stavila HSU-ovog saborskog zastupnika i donedavnog predsjednika Silvana Hrelju koji je neki dan poručio da je i dalje u oporbi. To je dijametralno suprotno stajalište od predsjednika stranke koji zagovara pragmatičniji pristup politici.

Copy link
Powered by Social Snap