Klub odao počast najstarijim obožavateljicama: Kupuju sezonske ulaznice od 1930. godine!

Josip Mihaljević
17. rujna 2018.
Novosti
A- A+

Gledatelji subotnje utakmice između Manchester Cityja i Fulhama imali su priliku vidjeti poseban trenutak neposredno prije početka utakmice. Među maskotama kluba koji izvode igrače na teren našli su se 102-godišnja Vera Cohen i njena četiri godine mlađa sestra Olga. Njih dvije kupuju sezonske ulaznice od 1930. godine, a klub im je za to uzvratio lijepom gestom.

man city

Foto: 102-godišnja Vera i 98-godišnja Olga izlaze s igračima na teren | Twitter, Manchester City

Obožavatelji i obožavateljice Manchester Cityja napokon dolaze na svoje. Klub  je osnovan 1880. godine kao građanska alternativa daleko uspješnijem Manchester Unitedu iz sezone u sezonu niže sve veće uspjehe. Rezultat je to ogromnog priljeva novca iz 2008. godine, kada je klub kupio bogati Sheikh Mansour.

Ali klub većinu svog postojanja nije bio ni blizu ovakvim rezultatima. I to najbolje znaju dugogodišnje obožavateljice, sestre Vera i Olga Cohen, koje su u subotu izvele igrače na teren. One su ponosne vlasnice svake sezonske ulaznice od 1930. godine, a za Građane navijaju preko 85 godina, piše thejc.com.

Prije samog početnog zvižduka, sestre su se našle s najtrofejnijim trenerom unazad nekoliko godina, Pepom Guardiolom:

“Pep nas je lijepo pozdravio, a ja sam mu zahvalila na svemu što je napravio za ovu momčad. Stvari su u prošlosti bile daleko drugačije nego što su danas… Nismo uopće imali semafor na kojem je pisao rezultat, jedan čovjek je kredom pisao na veliku crnu ploču i nosio u krug oko igrališta”, prisjetila se 102-godišnja Olga.

Sada, kada u klubu cvjetaju ruže, imaju vremena pobrinuti se za sve one navijače koji su ih bodrili kada stvari nisu bile bajne.

Sestre su bile pozvane i prošle godine, kada su se sastale s kapetanom Vincentom Kompanyjem uz šalicu čaja.

“Kada smo dobili pozivnicu bile smo u šoku. Vincent nam je dao veliki poljubac, pravi je džentlmen”, ispričale su sestre novinarima.

Klub odao počast najstarijim obožavateljicama: Kupuju sezonske ulaznice od 1930. godine!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap