Kao u filmu: Razbojnički tandem u 60-ima krao žestoka pića i parfeme

Jasmina Grgurić Zanze
13. veljače 2020.
Novosti
A- A+

Starije generacije nisu samo žrtve prijevara i krađa, kako se u posljednje vrijeme sve češće upozorava u javnosti, nego i počinitelji. Dokazuje to i ovaj tandem u 60-im godinama koji je na zanimljiv način iz trgovačkih centara na području Varaždina krao skupa žestoka pića i parfeme. Oni su sada predmet istrage Općinskog državnog odvjetništva.

Ilustracija: Unsplash

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu provodi istragu protiv dvojice hrvatskih državljana, 68-godišnjaka i 62-godišnjaka. Njih se sumnjiči da su počinili kaznena djela razbojničke krađe i pokušaja teške tjelesne ozljede.

Razbojnički tandem skupa pića i parfeme bi stavljao u vrećice koje ometaju čitače kodova na izlazu iz trgovine. Čak su tri prodavačice trčale za njima do auta, a jedna je na parkiralištu stala iza automobila kako ne bi mogli pobjeći. No, 68-godišnjak je stisnuo gas i krenuo na nju pa je morala uzmaknuti.

Otkriveni novi detalji slučaja gladne umirovljenice koja je krala hranu u Bjelovaru

Sumnja se da je 68-godišnjak 18. prosinca 2019. u trgovačkom centru u Ludbregu s police prodavaonice uzeo dvije boce žestokog alkoholnog pića i stavio ih u vrećicu prilagođenu za ometanje čitača zaštitnih kodova. Pića je tako iznio mimo blagajne bez plaćanja i ušao u osobni automobil u kojem ga je čekao 62-godišnjak ispred prodavaonice.

Nakon što su tri prodavačice krenule za 68-godišnjakom da ga spriječe u krađi, a jedna od njih je svojim tijelom blokirala izlazak vozila s parkirališta, 62-godišnjak je, u cilju da pobjegnu s ukradenim stvarima i pristajući da ju teško ozlijedi, vožnjom unatrag usmjerio automobil prema prodavačici koja je u posljednji čas izbjegla nalet vozila naglim izmicanjem u stranu.

Osnovano se sumnja i da su okrivljenici od 30. studenoga do 6. prosinca 2019. na području Varaždina, u više navrata s polica trgovina uzimali parfeme i stavljali ih u vrećicu prilagođenu za ometanje čitača zaštitnih kodova, čime su ih neopaženo iznosili parfeme iz trgovina bez plaćanja i zadržavši tako za sebe ukupno šest parfema vrijednih više od 3.700 kuna.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap