Kako se nositi s krizom? 87-godišnjak našao jednostavno rješenje!

Jasmina Grgurić
1. srpnja 2020.
Novosti
A- A+

Perspektiva iz koje ćemo doživljavati i lijepe i ružne stvari u životu ovisi dobrim dijelom i o nama samima. Naše poglede na test je posebno stavila višemjesečna kriza izazvana pandemijom, a prvu polovinu godine obilježili su i potresi, požari… Odgovor na pitanje kako nastaviti živjeti normalno i održati pozitivu pronašla je jedna Amerikanka kroz razgovor s jednim iskusnim 87-godišnjakom.

Ilustracija: Rawpixel

Kako preživjeti situacije i nastaviti normalno živjeti unatoč svemu što nas je snašlo u 2020. godini, od pandemije, potresa, požara te ostalih nepogoda. Odgovor je u razgovoru s jednim 87-godišnjakom pronašla Amerikanka Beverly Geer koja je svoje iskustvo podijelila na društvenim mrežama te njime unijela malo nade i vjere da su lijepe perspektive moguće i u teškim trenucima.

peace
Kako održati pozitivu dok ovo traje? Ovih 9 savjeta sigurno neće odmoći!

“Ponekad se samo želim zaustaviti. Razgovori o koronavirusu, prosvjedima, pljačkama, brutalnostima. Izgubila sam smjer. Uvjerili su me da je ovo ‘novo normalno’ postalo stvarni život… Onda sam upoznala 87-godišnjaka koji je u životu prošao dječju paralizu, difteriju, prosvjede protiv rata u Vijetnamu… ali je i dalje oduševljen životom. Bio je iznenađen kada sam mu rekla da je ova godina za njega sigurno bila posebno izazovna. Pogledao me direktno u oči i rekao da nije:

‘Odavno sam naučio da na svijet ne gledam kroz naslove novina, nego kroz ljude koji me okružuju. Sada na svijet gledam svjestan snažne ljubavi. Stoga sam odlučio sastavljati vlastite naslove: Muž danas voli svoju ženu. Obitelj je sve ostavila kako bi posjetila svoju staru baku.’

Onda me je uzeo za ruku i rekao: ‘Starac je pronašao novog prijatelja.’

Njegove su se riječi sudarile s mojim brigama i oslobodile me od tereta za koji sam se čvrsto držala. Moje brige su otplutale, a ja sam ostala s obnovljenim duhom. I s novim vlastitim naslovom:

Žena preplavljena duhom ljubaznosti i spoznajom kako je ljubav beskrajna’” – zaključila je Beverly.

Geer je s ovim statusom osvojila oko deset tisuća pozitivnih reakcija i podjela, a prenijeli su ga i brojni mediji diljem svijeta.

Kako se nositi s krizom? 87-godišnjak našao jednostavno rješenje!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap