Kakav peh: Hreljinoj listi u Istri nedostajalo osam glasova da prođu prag

Josip Mihaljević
18. svibnja 2021.
Novosti
A- A+

Saborski zastupnik HSU-a Silvano Hrelja nosio je koalicijsku listu HSU-HSLS-HNS u Istarskoj županiji za županijsku skupštinu i osvojio je 4,99 posto glasova.

silvano hrelja

Foto: Silvano Hrelja | Youtube screenshot

Saborski zastupnik HSU-a Silvano Hrelja nosio je koalicijsku listu HSU-HSLS-HNS na ovogodišnjim lokalnim izborima u Istarskoj županiji. Natjecao se za ulazak u županijsku skupštinu, ali mu je garantirani broj mandata izmakao za svega osam glasova.

Hreljina lista osvojila je 3.897 glasova u županiji, odnosno 4,99 posto od ukupnih važećih listića. Da su osvojili osam glasova više, prešli bi izborni prag i imali bi dva vijećnička mandata u skupštini.

“Dragi žitelji krasne zemlje Istre mile, birači… hvala vam na svakom glasu povjerenja koji ste poklonili listi HSU-HSLS-HNS. Iako broj od gotovo 3900 glasova nije bio dostatan za dva vijećnička mandata, rezultat je svojevrsni kompliment za malu koaliciju tri iskusne parlamentarne stranke te priznanje radu u Saboru i predlaganju zakonskih rješenja za radnike i umirovljenike. Dali ste mi još malo snage za buduće borbe”, napisao je Hrelja na svom Facebook profilu.

Inače, najviše glasova osvojila je koalicija IDS-a, Zelenog saveza i Istarske stranke umirovljenika (33.337 glasova), slijedi SDP s 11.550 glasova, HDZ koji je osvojio 9.206 glasova i rastuća koalicija ‘Možemo!’ koja je osvojila 7.307 glasova. Svi oni će ući u Županijsku skupštinu, a Hrelja će po svemu sudeći natrag u Sabor.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap