Ono kad je jedan umirovljenik efikasniji od države: Promijenio tri zakona i olakšao život sustanarima

Josip Mihaljević
6. lipnja 2018.
Novosti
A- A+

Jedan umirovljenik je višak slobodnog vremena iskoristio na odličan način. Uspio je napraviti nemoguće – pobijediti državnu administraciju. Zahvaljujući njemu, mijenjaju se tri zakona, uskoro će se promijeniti pravila za novac iz EU, a sve zbog ugradnje dizala u zgradu gdje živi.

Ivan Kresonja

Foto: Umirovljenik Ivan Kresonja | Screenshot Dnevnik Nove TV

Predstavnik stanara Ivan Kresonja bi mogao biti uzor mnogim umirovljenicima koji su nezadovoljni, a ništa ne čine po tom pitanju.

Zahvaljujući njemu, bračni par Kresonja puno lakše živi. Zajedno s drugim stanarima u zgradi ugovorili su zajam, podigli pričuvu za 200 kuna i u zgradu ugradili dizalo, piše dnevnik.hr.

dizala
Biljana Borzan: Zbog nesposobnosti ministarstva ništa od ugradnje dizala iz EU fondova

Nedostatak liftova je velik problem u RH

Čekajući pomoć od države, izgubili su strpljenje i odlučili čitav posao napraviti samostalno.

“Promijenili smo tri zakona i prostorni plan. Mi smo hrabri otišli u taj zajam jer imamo 8 invalida u ovoj zgradi”, rekao je novinarima Nove TV Ivan Kresonja

Prema proceduri, novac iz EU fondova za ugradnju dizala uopće ne mogu povući jer država novac za to nije ni predvidjela u Operativnom programu. Zahvaljujući gospodinu Kresonji, za ugradnju dizala više ne treba građevinska dozvola, kao ni privola svih stanara.

Iz Ministarstva regionalnog razvoja poručuju kako su pokrenuli izmjenu Operativnog programa. Ali, natječaji za ugradnju dizala ne očekuju se prije iduće godine.

Podsjećamo, u Hrvatskoj je bez dizala gotovo 17 tisuća zgrada koje broje više od četiri etaže. U njima živi 700.000 građana od kojih su mnogi umirovljenici, invalidi ili obitelji s malom djecom. Ugradnja dizala bi im znatno olakšala mogućnost kretanja.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap