Jedna županija raspisala javni poziv za sufinanciranje programa prijevoza onkoloških pacijenata

Ana Kanazir
28. veljače 2024.
Novosti
A- A+

Primorsko-goranska županija je raspisala Javni poziv za sufinanciranje programa prijevoza onkoloških pacijenata na terapiju. Na ovaj način će se znatno olakšati liječenje pacijentima, a pravo na prijavu imaju jedinice lokalne samouprave s područja županije koje na svojem području nemaju ustanovu s onkološkim odjelom. Krajnji rok za prijavu je 22. ožujka.

Retrovizor automobila na cesti

Prijevoz starijih osoba | Ilustracija: Pixabay

Pilot projekt prijevoza onkoloških bolesnika iz Opatije na kemoterapiju u Rijeku je na ljeto uvela Opatija, o čemu smo pisali ovdje. Na sličan korak se sada odlučila i Primorsko-goranska županija.

Primorsko-goranska županija je u svojem proračunu za 2024. godinu osigurala sredstva za sufinanciranje programa prijevoza onkoloških pacijenata na terapiju iz jedinica lokalne samouprave s područja Primorsko-goranske županije. Trenutno se tako do 22. ožujka skupljaju prijave jedinica lokalnih samouprava.

Na ovaj način će se znatno olakšati život onkološkim bolesnicima, a ukupni iznos raspoloživih sredstava za sufinanciranje je 30.000,00 eura, a moguće je sufinancirati do 50 posto troškova provedbe programa.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap